avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune imobil

Buna ziua. Tatal meu a mostenit o cota parte dintr-un imobil in anul 2011. Acesta si-a inscris dreptul de proprietate in CF pentru cota sa, iar restul succesibililor nu au facut nici in prezent formalitatile necesre pentru a deveni proprietari. Astfel, in prezent in CF este inscris tatal meu si doi alti coroprietari decedati (in 2009 si 2011). Tatal meu s-a ocupat exclusiv de imobil, platind toate taxele si impozitele din 2011 pana in prezent. Poate uzucapa intregul imobil? Cum am putea sa procedam? Succesibilii nu au fost nicoodata interesati de dobandirea proprietatii si au lasat totul in seama tatalui meu.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:30, 17 Iulie 2024
Nu, nu poate.
Tatăl dvs trebuie sa facă partajul cu moștenitorii celor doi coproprietari decedați.
Fie ii contacteaza, ajung la o înțelegere și se prezintă cu toții la notar pentru încheierea unui act de partaj voluntar.
Fie ii cheamă în instanță și se face partajul pe cale judecătorească.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu mostenire 2740826332154 2740826332154 daca locuiesc in casa parintilor mei in urma decesului acestora si eu platesc impozitul de sase ani,iar la baza este doar un testament lasat de catre mama mea ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei proprietati cristianadela cristianadela eu impreuna cu 2 frati si mama am mostenit un teren cu casa de la tatal nostru. Acum fratii mei si mama vor sa vanda partea lor , eu nu sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire asupra partajului voluntar adi_vs adi_vs Am o nelamurire privind partajul voluntar. Spre exemplu dupa decesul unuia din soti masa succesorala este jumatate indiviziva dintr-un apartament (cealalta ... (vezi toată discuția)