avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Recent am m-am lovit de o problema și nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Recent am m-am lovit de o problema și nu știu cum ...

Buna ziua! Recent am m-am lovit de o problema și nu știu cum să-ar putea rezolva. Socrii mei acum 20 de ani au luat o casa la casa de la niste rude mai îndepărtate. Pe vremea aceea nu erau suficiente bani pentru a se face vreun contract de vânzare-cumpărare. Rudele respective nu a vrut să facă nici un act pentru că oricum casa și terenul erau în paragină. Socrii totuși au insistat să se facă un contract, un act pentru a avea terenul, dar rudele acelea au zis că nu este nevoie. Li sa dat în schimb contractul pe casa și pământ cu numele rudelor, iar socrii au plătit o sumă care pe vremea aceea era destul de mare, având și martori, au bătut palma și aia a fost. După ani au reincercat sa comunice cu rudele pentru a face totuși contractul dar între timp aceștia decedaseră, având o singura fata care locuia în Italia. Între timp socrii mei s au ocupat de casa, au platit la stat toate dările, sunt la zi cu totul. Acum după 20 de ani vine respectiva fata in țară și cere moștenirea. Ce se poate face in cazul acesta? Socrii vă dați seama că ar vrea să păstreze casa și terenul la care au muncit atât.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:00, 17 Iulie 2024
s aii dea niste bani fetei, sa isi poate face acte pe casa, altfel raman fara nimic. Casa nu se vinde cu martori, macar de aveau ceva scris

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia-cardasie intre sot si socrii ingprofmec ingprofmec Sunt casatorita din 1987. In1991parintii sotului ne-au propus sa construim o casa pe pamantul lor,casa ce se va invecina cu casa lor, fiind de acord si ei si ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu masa succesorala incompleta serrafima serrafima Povestea este asa: socrul meu a murit in 2003 (85 ani) iar soacra mea a murit in 2010 (87ani). Amandoi au avut 3 copii (2 baieti si 1 fata). Pana la moartea ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme... 1. ... irina_irina irina_irina Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme... 1. Socrii mei au cumparat de la parinti un teren pe care au facut casa. Actul s.a incheiat prin ... (vezi toată discuția)