avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua! Sunt fidejusor la un contract între firma ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua! Sunt fidejusor la un contract între firma unei prietene ...

Bună ziua! Sunt fidejusor la un contract între firma unei prietene și patria! Firma a dat faliment , iar acum mi s-a pus poprire pe toate conturile!
În momentul în care a fost semnat contractul, a fost încheiat contract de ipotecă mobiliara pe o casă și un tir, contract semnat la notar și de patria credit.
Întrebarea mea este; de ce nu se ia în considerare acest contract? De ce nu se pune spre vânzare tirul și casa? Și abia apoi popririle pe conturi?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 07:19, 18 Iulie 2024
Poate incaseaza mai repede de la dvs din cont.
Buna ziua,

Cand se deschide procesul de executare, se face pe toate căile posibile: atat impotriva debitorului cat si a fideiusorilor. Poprire de conturi, anunti de vânzare imobil si utilaje (la utilaje e mai greu cu procedura, trebuie sechestrat, dus la un parc special al executorului etc.). Deci simultan se fac mai multe demersuri, iar recuperarea cea mai rapida e din conturi.
De obicei, daca debitul este sub 10.000 de lei nu se trece la vânzarea imobilului.

Mergeti la executor sa va informați despre starea dosarului, sa vedeti daca e pornită vânzarea imobilului etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bilet la ordin comerciantul comerciantul Mi-a fost refuzat la plata un bilet la ordin. In afara de poprirea contului, executorul mai poate face altceva? Multumesc (vezi toată discuția)
Am primit actele de executare silită. angajatorul a trimis adresă ... Gygyk74 Gygyk74 Am primit actele de executare silită. Angajatorul a trimis adresă executorului de acceptare și i-a trimis suma,contul și data când se vor opri banii.S-a ... (vezi toată discuția)
Termen somatie Irina S. Irina S. Imi poate indica cineva un articol sau..cum fixeaza executorul judecatoresc termenul din Somatie ? Sunt soamtii de plata prin care se acorda debitorului ... (vezi toată discuția)