avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Sunt din Brasov si vreau sa-mi clarific un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Sunt din Brasov si vreau sa-mi clarific un aspect ...

Buna ziua!
Sunt din Brasov si vreau sa-mi clarific un aspect legat de obtinerea sau nu a indemnizatiei/ajutor de pensie pentru mama mea care a lucrat legal si a contribuit 10 si 6 luni, dupa care a crescut patru copii si nu a mai reluat activitatea. Acum are 64 ani. Au facut 3-4 deplasari la Casa de Pensii din Brasov si mereu i s-a respins dosarul pe motiv ca nu are drept la indemnizatie. A fost trimisa la primarie si acolo i s-a spus ca pentru ca impreuna cu sotul ei au 0.8ha pamant si un Renault Clio 2007, nu primesc nimic. Normal ca ne intrebam de ce nu primeste macar ''10 lei'' /luna pentru contributia de 10 ani si 6 luni, iar cetateni care nu au contribuit deloc sau mai putin primesc o indemnizatie sub o forma sau alta. Sunt dispus sa platesc pentru consultanta, eventual poate aveti un avocat in Brasov specializat in domeniu si care sa ne lumineze referitor la ce se poate obtine tinand cont de cadrul legal actual. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 18 Iulie 2024
De la Casa de Penii nu poate primi indemnziatia sociala , intrucat nu poate avea calitatea de pensionar (neavand stagiu minim de cotizare de `15 ani).

Condiții necesare pentru obținerea indemnizației sociale sunt :
- să aibă calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, indiferent de data înscrierii lapensie;
- să aibă domiciliul în România;
- nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub 1281 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la pensia sociala minima garantata? Ciprian767 Ciprian767 Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul acordat.As dori sa aflu si eu daca am dreptul la pensia sociala minima avind in vedere ca sunt incadrat la ... (vezi toată discuția)
Fara niciun venit - are dreptul la o pensie sau la un ajutor social? cristina_32 cristina_32 Buna ziua, am si eu o problema si nu am primit nici un raspuns concret pana acum...Mama mea are varsta de 57 ani si o luna, nu are nici un venit.Ca stagiu de ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc maea maea buna seara!lucrez la o firma di noiembrie 2004,iar in aprilie 2008 am nascut.acum,dupa 2 ani m-am intors la munca,am lucrat o luna din20 aprilie pana in 20 mai ... (vezi toată discuția)