avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie la limita de varsta sau continuarea activitatii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie la limita de varsta sau continuarea activitatii pana la 65 ani. Se poate opune angajatorul?

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns .
Peste 3 luni va trebui sa ies la pensie la limita de varsta. Eu doresc sa continui activitatea pana la 65 ani. Am inteles ca pot sa optez intre a iesi la limita, ori a continua pana la 65 ani.
Intrebarea este daca angajatorul se poate impotrivi vointei mele de a continua activitatea la program de 8 ore /zi pana la varsta de 65 de ani. A doua intrebare este : in cazul in care accepta sa lucrez in continuare, ma poate obliga in loc de 8 ore sa lucrez doar 4 ore /zi? spunand ca doar cu jumatate de norma ma accepta?!....Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:35, 20 Iulie 2024
Angajatorul are acest drept sa va faca alt c.i.m. cu norma de 4 ore, doar daca va pensionati la 63 ani, si vreti sa cumulati pensia cu salariul.
Puteti continua activitatea in baza aceluiasi contract, dar nu va puteti deschide dreptul la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare femei freeanifer freeanifer Cum aflu cind a fost publicata in MO ordonanta de urgenta a guvernului data pe data de 9.11.2018 privind dreptul femeii de a se pensiona la cerere la 65 de ... (vezi toată discuția)
Continuare activitate pana la 65 de ani paulbotezatu paulbotezatu Buna ziua!Doresc sa va supun spre atentie urmatoarea situatie:am o colega de birou care in data de 30.03.2021 indeplineste conditiile de varsta standard si a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt angajat la stat, respectiv spital municipal, ... Alex2800 Alex2800 Buna ziua, sunt angajat la stat, respectiv spital municipal, ies la pensie in Martie anul viitor ( 2023 ) , am dreptul să rămân în continuare în câmpul ... (vezi toată discuția)