avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent crestere copil

Sunt mama unei fetite de 2 ani, nascuta la 20 ianuarie 2008. La 1 iunie 2008 am fost nevoita sa-mi reiau serviciul.Nu am beneficiat nici macar o zi de indemnizatia pentru cresterea copilului din partea statului. Astazi am aflat ca pana ce copilul imlinea 2 ani as fi putut beneficia de stimulentul pt. crestere copilului de 100 Ron/luna. La administratia fiscala unde am intrebat (tot astazi) , mi s-a comunicat ca nu mai pot beneficia de acel stimulent deoarece copilul a implinit varsta de 2 ani.
Nu am gasit nicaieri cum ca acel stimulent nu se poate acorda retroactiv cand se vine cu dovezi clare (fisa fiscala, adev. de la serviciu).
Ma puteti consilia in aceasta situatie?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 7 Februarie 2010
Nu, din pacate, nu se acorda retroactiv... :(
Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului lunar se face la cererea scrisa a persoanei indreptatite, ori de cate ori aceasta solicita, cu respectarea conditiilor prevazute de ordonanta de urgenta
si ce doriti sa sugerati....ca pot solicita si parintii care au copii a caror varsta este cuprinsa intre 0 si 18 ani, pe motivul ca au avut odata varsta de pana la 2 ani? :)
Indemnizaţie/stimulent:

Conform prevederilor OUG 148/2005 rep., drepturile reprezentând indemnizaţie/stimulent se cuvin şi se plătesc:

Începînd cu ziua următoare celei în care încetează conform legii concediul şi indemnizaţia de maternitate (minim 42 zile calendaristice de la data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.
Începând cu data naşterii copilului, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile legale pentru acordarea concediului şi indemnizaţiei aferente, dacă cererea este depusă în termen de 60 zile lucrătoare de la acea dată.
Începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau plasamentului în regim de urgenţă, dacă cererea este depusă în termen de 60 zile lucrătoare de la acea dată.
De la data depunerii cererii în celelalte cazuri.

In cazul dvs e prea tarziu.
Angel 2007 a scris:

Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului lunar se face la cererea scrisa a persoanei indreptatite, ori de cate ori aceasta solicita, cu respectarea conditiilor prevazute de ordonanta de urgenta

Este valabil numai pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent pentru mama anton75 anton75 Sotia s-a reintors la serviciu cu patru luni inainte ca micutul nostru sa implineasca varsta de 2 ani, dar nu a solicitat stimulent. Copilul a implinit aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani Luminitav Luminitav Buna seara, Am o fetita de 8 luni si nu mi-am luat pana acum concediul pt crestere al copilului. Practic am beneficiat doar de concediul postnatal dupa care ... (vezi toată discuția)
Tatal - concediu ingrijire copil pana la varsta de 2 ani Elssa Elssa Buna ziua, Daca un angajat a carui sotie nu lucreaza vrea sa intre in concediu pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani, trebuie sa astepte sa treaca ... (vezi toată discuția)