avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora poate fi responsabila de datoriile fratelui?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora poate fi responsabila de datoriile fratelui?

Buna ziua,

As dori sa multumesc anticipat intregii comunitati avocatnet pentru ajutorul acordat oamenilor simpli ca mine care ne simtim pierduti, dezorientati in complexitatea sistemului juridic.
Pe scurt, fratele meu a facut sa dispara recent banii pusi deopare din pensia mamei noastre, in scopul de a face 'afaceri'. Nu este primul episod de acest gen doar ca suma actuala este importanta. Nu stim in ce masura aceste afaceri implica imprumuturi sau alte tipuri de afaceri mai dubioase. Nu am raportat nimica mai departe in speranta sa ramana in familie toata treaba.
Doresc sa stiu care sunt repercursinile asupra mea in calitate de sora unica, daca se dovedeste ca el a reusit sa acumuleze datorii/daune unor parti terte. Mentionez ca el nu este casatorit, nu are copii. Singurul parinte este mama noastra, care si ea se apropie de o varsta.

Va multumesc,

Anca
Cel mai recent răspuns: Anc@ , utilizator 23:28, 22 Iulie 2024
Nu e problema dvs daca fratele face datorii.
Ce face, face pe pielea lui.

Iar referitor la bani, pentru siguranta lor economiile se depun in cont la banca, nu se tin in casa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2024
Dapix, utilizator
Doar în cazul în care îl.mosteniti dvs se poate pune problema de preluare a tat a bunurilor cât și a obligațiilor sale.La acest moment nu răspundeți sub nici o forma de eventualele sale datorii.
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsurile date.
Intr-adevar, intrebarea am pus-o mai mult cu ochii spre viitor, cand mama va pleca spre o lume mai buna. In acel moment fiind singura lui sora, si in cazul in care nu se casatoreste, neavand copii pot sa fiu eu trasa la raspundere pentru datoriile/ daunele lui?
Doar dacă la acel moment o sa alegeți sa îl moșteniți acceptând succesiunea acestuia.Daca nu are bunuri sau dacă datoriile sunt mai mari decât bunurile nu acceptați succesiunea și nu preluați datoriile.
Va multumesc din suflet pentru ajutor. Vazand ce se intampla cu fratele meu am inceput sa am ganduri din ce in ce mai intunecate in privinta vitorului. Ma simt mult mai usurata datorita sfaturilor acordate stiind ca ma pot gandi la viitor fara o 'secure' deasupra capului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare succesiune curatela Ahelis Ahelis Buna ziua, Am o situatie mai delicata in familie si m-am gandit sa va cer ajutorul. Situatia e urmatoarea: mama mea a castigat in instanta curatela pentru ... (vezi toată discuția)
Unicul acceptant al succesiunii poate fi obligat sa o dezbata ? Andr@ Andr@ Buna, Am cateva nelamuriri: in speta, sora X cheama in judecata pe fratele Y cerand instantei sa constate deschisa succesiunea dupa ambii parinti (tatal ... (vezi toată discuția)
Renuntare la masa succesorala dupa succesiune juanfernandez juanfernandez Buna,doresc sa ma lamuriti intro chestiune legata de mostenire.Tatal meu vitreg a decedat acum o luna de zile iar in urma lui ca mostenitori legali au ramas ... (vezi toată discuția)