am cumparat o masina din italia si am inmatrculato in luna decembrie 2009 am auzit intr-un interviu pe tvr 3 cu un avocat ca se poate recupera dar oameni nu stiu despre acest lucru.oare e adevarat?
Este foarte adevarat si posibil. In practica juridica exista deja spete in care instantele s-au pronuntat in acest sens.
In principiu ar trebui sa faceti a cerere de restituire a taxei catre administratia financiara care v-a incasat-o.
Dupa ce veti primi raspunsul negativ al acesteia, va trebui sa atacati decizia de impunere a taxei in instanta de contencios administrativ.
Contactati un avocat din orsul dvs. si va va ajuta sa incercati recuperarea taxei.
procedura recuperării taxelor nedatorate este reglementată de Codul de procedură fiscală, iar pe urmă în fața instanțelor de judecată, prin Legea contenciosului administrativ. Problema este că nu oricine poate recupera aceste sume, mai ales dacă nu argumentezi corect cererea, adică nu aduci dovezi în fața instanței, pe care judecătorul să le accepte. în opinia mea trebuie să apelezi la un avocat, iar dacă acțiunea va fi admisă se recuperează onorariul avocatului de la cel căzut în pretenții.
Taxa poluare
lorecriss
Buna seara! In 2010 am platit 2600 lei taxa de poluare,doamnele de la finante mi-au spus ca din aceasta suma nu pot recupera nimic,vreau sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)