avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condusul si ADHD
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condusul si ADHD

Buna ziua, am reteta si diagnostic pentru ADHD. Problema este ca, chiar daca pe prospect scrie clar ca nu influenteaza capacitatea de conducere decat daca apar efecte adverse, este clasificat ca si drog de mare risc. Pe de alta parte, in anexa 2 a Ordinului 87/2003, nu apare metilfenidatul ca si substanta contraindicata. Si acum doua intebari: Am voie sa conduc? si Ce se poate face ca sa se obtina un raspuns clar din partea autoritatilor sau ca sa se rezolve aceasta situatie? Sunt N studii care dovedesc ca persoanele cu ADHD au risc mai mare de accident fara medicamentele necesare si multe tari in care esti tras la raspundere daca conduci fara sa iti iei medicamentele. Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:12, 22 Iulie 2024
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Nimeni nu poate garanta ca nu apar reactii adverse/ cand apar reactii adverse. Prospectul spune ca influenteaza condusul masinii. Concluzia: cand conduceti masina, nu este indicat sa luati medicamentul.
Puteti sesiza MS si IGP in scris, cu nr. de inregistrare/ data, pentru un un raspuns clar, scris. Invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus cu prescriere pentru concerta? joacadecopii joacadecopii Buna ziua! Am ADHD diagnosticat si mi s-a prescris concerta (metilfenidat). Am voie sa conduc daca iau medicamentele sau se considera substanta interzisa ... (vezi toată discuția)
Medicamente contraindicate soferilor blakkiss blakkiss va salut. de ceva vreme am auzit si eu de substante interzise soferilor.eu am permis din 95, si in urma unor suparari puternice de acum 6 ani, am facut o ... (vezi toată discuția)
Test anti-drog pozitiv opiu.... Dumitruviorel Dumitruviorel Buna ziua, in data de 26.01,in jurul orei 18:00,am fost agresat in trafic de un cetatean,,am primit 2 pungi ramanand inconstient,provocant in acelasi timp un ... (vezi toată discuția)