avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am primit actele de executare silită. Angajatorul a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am primit actele de executare silită. Angajatorul a trimis adresă ...

Am primit actele de executare silită. Angajatorul a trimis adresă executorului de acceptare și i-a trimis suma,contul și data când se vor opri banii.S-a oprit 1/3 in prima lună și după 3 zile de la intrarea banilor în contul executorului acesta a făcut adrese de sechestru pe imobil și pe automobil. Ce pot să fac?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:06, 29 Iulie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca suma este cat un salariu nu cred ca ar trebui sa va ingrijorati prea tare. Faptul ca aveti 1/3 din venit poprit ma duce cu gandul ca nu aveti alti creditori, altfel ar fi 1/2.
Sa contactati un avocat la suma asta iar nu merita. O contestatie la executare costa.
Daca sunteti stresat faceti rost de bani si inchideti balciul. Banuiesc ca datoria e reala.
Nu cred ca executorul va avansa alte cheltuieli la astfel de valoare.
el a pus popririle pe vehicul si imobil pt ca asa stie el sa faca, in caz in care nu gaseste venituri. Sa nu vindeti bunurile.
Desigur ca mai sunt si alte cheltuieli adugate, onorariu, taxe, fotocopii etc. Scrie in somatia pe care ati primit-o tot.
Executorul nu poate executa imobilul daca datoria este sub 10.000 lei. asa scrie in Codul de Procedura civila:
813 (5) În cazul titlurilor executorii privitoare la creanţe a căror valoare nu depăşeşte 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi făcută numai dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecătoresc informaţiile, lămuririle şi dovezile necesare, precum şi furnizarea cu rea-credinţă de informaţii incomplete în legătură cu existenţa şi valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natură a fi valorificate în vederea acoperirii integrale a creanţei permit declanşarea urmăririi silite imobiliare chiar dacă valoarea creanţei nu depăşeşte 10.000 lei
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
mihneaivascu, utilizator
Logica nu este chiar asta. De fapt, colegul de mai sus a raspuns foarte bine: creditorul nu e obligat sa astepte pana cand primeste banii cu taraita.
Completez eu sa spun ca executorul primeste bani in functie de cate operatiuni termina de facut. Mai face un sechestru, mai ia un onorariu. Daca nu il opreste creditorul si este in limita mandatului dat de acesta, executorul poate pune popriri si sechestre pe cate bunuri vrea. Apooi insa incepe sa il coste pe creditor ridicatul bunurilor, depozitatul, pazitul etc. Unii creditori platesc, altii renunta. Daca platesc, apoi sumele trebuie recuperate de la debitor. Unii creditori sunt recuperatori de creante, unii nu. In functie de cate contacte au, e posibil sa puna in practica sechestrul. Ceea ce inseamna ca unele debite se pot dubla... fara abuzuri de drept.

Am plătit creanța integral și am trimis dovada pe mail executorului. În cât timp are acesta obligația de a emite actele de incetare a sechestrului atât mie cât și angajatorului pentru a nu mi se mai opri bani din salariu? Mulțumesc mult pentru răspuns.

Liliana Gradinaru a scris:

Cereti suspendare provizorie in 15 zile, vorbiti cu un avocat. Incercati sa va imprumutati sa achitati, ca tare mult costa sechestrul...

Depinde ce ati cerut in acel mail. Executorul trebuie sa dea o incheiere de incetare a executarii si apoi sa faca si demersurile pentru ridicarea sechestrului, in cat timp depinde de el, de dovada platii, de primirea sau nu a banilor, de cererea dv. etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? ... Ionica Porumbel Ionica Porumbel Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? Baza legală. (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie în derulare din 2010. pot achiziționa un imobil în aceste condiții sau risc să fie executat? Dangiel68 Dangiel68 Am fost executat silit în anul 2010. De atunci plătesc, din pensie, 1/3 din cuantumul acesteia. Nu am avut imobile în proprietate. Acum, după 8 ani, vreau ... (vezi toată discuția)