avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dobanzile bancare si insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dobanzile bancare si insolventa

am o societate comerciala la care am solicitat insolventa cu reorganizare judiciara.Sunt in faza de finalizare a tabelului preliminar al creantelor.Daca se aproba planul de reorganizare si reesalonarea creditelor,se mai platesc dobanzi bancare sau doar ratele la credite?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 23:46, 3 Martie 2010
Bună seara.
Art.41 alin.2,se referă într-adevăr la creanţe garantate .La acest alineat elementul hotărâtor este data vânzării bunului .Deci conform acestui alineat, pot fi calculate accesorii la creanţa garantată până la data vânzării bunului cu care s-a garantat creditul .Consider că acest alineat se referă mai mult la felul evaluării creanţelor garantate,conform art.39 alin.1 lit.A., şi nu afectează principiul calculării dobânzilor bancare în insolvenţă .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa cu reorganizare aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)
Dobanzi banci in perioada de insolventa Remus47 Remus47 Societate in insolventa cu planul de reorganizare in curs de aprobare. Are 4 credite la banca , declarate scadente inainte de intrarea in insolventa, unul ... (vezi toată discuția)
Societate aflata in reorganizare maoru maoru buna ziua am o societate aflata in reorganizare,cu un plan de reorganiazare si de plata a creantelor. De ex. in tabelul creantelor definitive,rectificat,se ... (vezi toată discuția)