avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Insciere proprietate in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Insciere proprietate in CF

buna ziua , am mostenit eu, impreuna cu inca doi frati de la sora mea o casa cu teren .Sora era vaduva , nu avea copii.Aceasta casa a fost mostenita la rindul ei de la socriii cu act de vinzare cumparare , care au decedat si ei. Acestiia au avut divergente cu vecina asupra unei bucati de teren din curte ,actele de dobindire fiiind clare.Sa u judecat ei si sora mea la rindul ei si s a finalizat totul cu o hotarire jud definitiva si irevocabila. in favoarea sorei mele inclusiv recursul facut de vecina a fost tot in favoarea surorii. Mentionez ca avem succesiune facuta dupa sora mea mostenitor caut sa intabulez propietatea la ocpi , acestia mi -au gasit o diferenta de citiva cm in fisa cadastarala , si au respins intabularea , am refacut fisele cadastrale la acelasi autorizat conform sentintei judecatoresti , raportului de expertiza judiciara topografica , conform documentelor mostenite dupa decesul sorei mele.Ocpi au repins intabularea cerindu mi declaratiii de la toti co propietari, noi cei trei le am dat declaratia . Lotul mostenit este iesit din indiviziune , dar exista un nr cadastral pentru ambele loturi invecinate Ocpi imi cere si semnatura vecinei , nu stiu de ce , pentru ca exista o hotarire definitiva si irevocabila , noile schite de dezlipire , inainte si dupa au fost facute de acelasi autorizat care le a gresit sau ,le a gresit din tastatura , acum ,respectind hotarrire judecatoresa definitiva si irevocabila , conform raport expertiza tehnica judiciara topografica .Intrebarea mea este, eu ca mostenitor ce fac o iau de la capat cu tribunale , si dat in judecata ca sa pot intabula in CF propietatea mostenita?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Strajerul , utilizator 07:24, 25 Iulie 2024
Doar o idee: Notarii, prin delegații notariali, au relații mai strânse cu ANCPI. Faceți un dosar cu copiile relevante și întocmiteți un scurt istoric al demersurilor dumneavoastră. Mergeți la un notar, arătații istoricul, solicitați o consultație (onorariul minim este 200 lei) și vedeți dacă acceptă să vă preia lucrarea.

PFA Secretar notariat
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
dorumihalache, utilizator
toate operatiunile privind succesiune ,intabularea ,le am efectuat prin notariat.Legaturile sunt atit de strinse incit delegatul noatarial nu mi a trimis catre ocpi declaratia autentica a mostenitorilor la ocpi .Am fost personal la ocpi si am predat documentele .Nu stiu daca este rea intentie sau delasare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere ocpi-sect 1 rottrott rottrott Buna ziua si spor in toate, In urma unei D.C. definitive, irevocabile si cu titlu executoriu, Incheierea OCPI-sect 1, in final DISPUNE: \\" ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!daca am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva ... Stergarel Stergarel Buna ziua!Daca am obtinut o hotarare judecatoreacs definitiva de partaj in care s-a numit un expert cadastral pentru a imparti terenul extravilan intre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cadrul unui proces de uzucapiune am dobandit o ... tensi25 tensi25 Buna ziua. In cadrul unui proces de uzu capiune am dobandit o proprietate casa+anexa+teren. Pentru aceasta , in cadrul procesului, a fost nevoie de o lucrare ... (vezi toată discuția)