avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... procedura radiere cu ocazia vinzari unei masini
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

procedura radiere cu ocazia vinzari unei masini

rog a ma lamuri -daca imi vind masina ce trebuie sa duc la primarie pentru a imi fi scoasa din impozitare (as dori si un link catre legea care specifica acest lucru)
eu stiam ca se scoate de la impozitare in baza actului de vinzare cumparare si eliberari fisei fiscale cu ocazia vinzari.
m-am contrazis cu functionara de la noi care spune ca trebuie sa-i aduc certificatul de radiere (dar ce eu am radiato)???????#-o
mi-a spus ca ea a scazut pina acum masini de la impozitare doar in baza certificatului de radiere
multumesc
Cel mai recent răspuns: silesax , utilizator 11:24, 29 Aprilie 2010
pe actul e vanzare-cumparare al masinii exista o prtiune care se decupeaza si care, dupa radierea efectuata de politie, semnata de acestia, trebuie depusa la serviciul de impozite si taxe. Pentru informatii suplimentare cautati site-urile prefecturilor la inmatrculari auto.
eu am inteles ca masina se radiaza atunci cind ma duc la primarie cu actul de v-c si cer certificat ca e libera de sarcina fiscala si ii pun stampila pe fisa de inmatriculare---atunci automat este radiata de pe numele meu, gresesc?????
rog dati-mi nr legi ce reglementeaza acest lucru
ce act de radiere ???masina nu se radiaza ci se inmatriculeaza de pe un nume pe altu.
multumiri
Ati intele bine in principiu dar ati dat peste incompetenta si abuyuriel celor din primarie, va recomand sa va folositii de art 264 alin. 4 si 5 din titlu IX, cap IV din codul fiscal prin care se specifica ca trebuie sa depuneti o declaratie fiscala privind situatia mijlocului de trasport ( instrinare prin orice modalitate prevazuta de lege) impreuna cu certificatul fiscal ca nu aveti obligatii la bugetul local .
Atat si daca nu merge, faceti scris o adresa la care anexati in copoie actele doveditoare si prin care specificati ca vi se refuza de catre X scoterea din evidente a masinii .:stunned:
Conform Codului Fiscal (Art.264) si a Normelor de aplicare scaderea de la plata impozitului pe mijloc de transport in cazul vanzarii se face pe baza contractului de vanzare cumparare si a declaratiei de scoatere din evidenta a mijloacelor de transport (Model ITL 0027-forumular pe care il puteti cere la primarie ) . Acestea trebuiesc depuse la institutia respectiva in termen legal de 30 de zile de la data instrainarii autoturismului. Achitati toate impozitele si taxele locale pana in luna in care se face vanzarea pentru a vi se putea elibera certificatul de atestare fiscala si solicitati viza de instrainare pe fisa de inmatriculare a autoturismului . Din cunostintele mele, in ceea ce priveste radierea din circulatie a autoturismului -in speta partea de jos a contractului de vanzare cumparare in cazul vanzarii nu o mai primeste fostul proprietar ; organele abilitate care efectueaza radierea din circulatie au obligatia de a o comunica primariei unde fostul proprietar isi are domiciliul
si daca totusi functionarul respectiv nu vrea sa o scoata fara certificatul de radiere eu ce pot face ?eu nu pot obliga cumparatorul sa o inmatriculeze pina la capat daca el nu vrea.si legea s-a schimbat ,politia nu mai elibereaza certificat de radiere la vinzare .obligatia functionarului este sa trimita adresa prin care informeaza primaria unde este cumparatorul ca acesta a cumparat la data de masina de la mine in rest am inteles ca e treaba cumparatorului ce face mai departe .cunosc destule cazuri cind asa e scazuta masina de la impozit ,numai la noi in comuna vrea si radiere ca de asa vrea.si daca cumparatorul o declara la fisc la el (si oricum daca nu o declara ii este impusa dim oficiu odata ce se primeste adresa )si in acelasi timp de la mine nu este scazuta inseamna ca se plateste 2 impozite pe aceiasi masina in localitati diferite ceia ce e o aberatie care se intilneste din pacate in romania ca aici legea lasa loc de interpretari si fiecare interpreteaza cum vrea(miar fi de mare ajutor sa vad si eu legea sau articolul din normele metodologice ale codului fiscal care scrie alb pe negru cum se realizeaza efectiv scoaterea din impozit a auto).sau unde sa ma duc sa ma pling mai sus de functionarul respectiv?sau ce sa fac ,sa il dau in judecata pe el sau institutia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto in vederea inmatricularii trafyctz trafyctz Buna ziua, astazi Sambata 23-03-2013 am vandut o masina care era pe numele meu. Am fost la cineva care se ocupa cu acte auto si mi-a facut decat actul de ... (vezi toată discuția)
Radierea masinii de la primarie eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am vandut masina unei persoane prin contract de vanzare-cumparare, am achitat datoriile la primarie si i-am dat certificatul fiscal ca sa o ... (vezi toată discuția)
Radiere masina cu, contract de comodat? cedrrew cedrrew Am dat o masina unei persoane in baza unui contract de comodat care a expirat in luna ianuarie a.c.,iar dupa expirarea contractului persoana respectiva nu a ... (vezi toată discuția)