avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sanctiuni pentru denuntator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sanctiuni pentru denuntator

Sanctiuni pentru danuntator.
Un danuntator care stie ca denuntul sau (sesizarea organelor penale, a Ministerului Public) se refera la o fapta pentru care stie ca a intervenit prescriptia, risca sanctiuni penale sau civile, in urma contra-actiunii presupusului faptuitor, sau al parchetului din oficiu ?
Cel mai recent răspuns: gbar , utilizator 09:45, 26 Iulie 2024
Dacă plângerea este făcută cu bună credință, fapta există iar denunțătorul are reprezentarea că persoana reclamată este autorul, chiar dacă fapta este prescrisă, nu va suferi nicio sanctiune. Legea nu cere denunțătorului să facă verificări și calcule privind prescripția.
Va multumesc mult. Ori organele penale ar putea sa ignore prescriptia, dar la camera preliminara si instanta sa se constate ca e prescriptie. Ori procurorul aplica direct - banuiesc ca in urma unor calcule - art. 16 alin 1 lit. e) si f)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.10 cod procedura penala bgvl bgvl In situatia in care sesizez parchetul prin plangere sau denunt despre comiterea unei infractiuni de catre o persoana, aceasta infractiune fiind prescrisa, ... (vezi toată discuția)
Sesizare din oficiu - modalitati Larrry Larrry Buna ziua, se da o Sentinta Civila si o LEGE (241/2005) -Exista un termen de 6 luni de la emiterea sentinte civile, si un termen de 1 luna de cand este ... (vezi toată discuția)
Constatare prescriptie . panteraadi panteraadi Buna seara ...Plangere penala formulata pt. un presupus fals, invocat de partea vatamata cu privire la un act emis de o primarie in anul 1998 .Organului de ... (vezi toată discuția)