avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligație legală ingrijire parinte bolnav
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligație legală ingrijire parinte bolnav

Bună ziua! Vă prezint următoarea situație: fratele meu a avut o relație de concubinaj din care au rezultat trei copii, doi sunt majori acum. Fratele e bolnav de cancer în fază terminală, concubina a părăsit domiciliul, împreună cu copilul minor. Întrebarea este: cine are obligația LEGALĂ sa îl îngrijească pe bolnav. Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2024
Taus, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:23, 26 Iulie 2024
Fratele are venituri?
Cred ca obligația legala e de intretinere pt persoana aflata în nevoie și copiii majori au aceasta obligație. Persoana aflata în nevoie e cea fără venituri sau cu venituri mai mici fata de nevoile sale.
Obligația de îngrijire e doar morala.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere freewill32 freewill32 buna ziua! va deranjez in legatura cu pensia de intretinere minor! dintr-o relatie de concubinaj a rezultat o minora,acum in virsta de 1 an si 10 luni!din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie: casa si teren mostenite ... costeageorge costeageorge Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: casa si teren mostenite de la parinti decedati de catre frate si sora. Sora nascuta cu handicap grav si, dupa ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor georgewb70 georgewb70 Buna ziua! In anul 1998 am incheiat casatoria cu sotia mea. Din anul 2000 avem o fetita. Dupa nastrea acesteia in mod repetat sotia a inceput sa tot parasesca ... (vezi toată discuția)