avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce înseamnă a fi reprezentantul legal al unei ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce înseamnă a fi reprezentantul legal al unei persoane cu handicap?

Ce înseamnă a fi reprezentantul legal al unei persoane cu handicap grav.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:43, 26 Iulie 2024
Reprezentantul legal este părintele sau persoana desemnată, potrivit legii, să exercite drepturile și să îndeplinească obligațiile față de persoana cu handicap.
În cazul în care persoanele cu handicap sunt în imposibilitate parțială sau totală de a-și administra bunurile, acestea beneficiază de protecție juridică sub forma curatelei sau tutelei.

Curatela are ca scop ocrotirea juridica a unor persoane fizice aflate in situatii speciale prevazute de lege – persoane capabile, dar care, din cauza batranetii, a bolii sau a unei infirmitati fizice, nu pot personal sa-si administreze bunurile sau sa-si apere interesele in conditii multumitoare.

Curatela se dă „în vederea administrării bunurilor, veniturilor şi ridicării drepturilor băneşti”. Vă permite să ridicaţi pensia fără probleme, în cazul în care persoana este internată, vă ajută să obţineţi acte de la circa financiară, să mergeţi la direcţia de taxe şi impozite.
CURATELA NU VĂ PERMITE SĂ VINDEŢI PROPRIETĂŢILE ADULTULUI CU HANDICAP.

Pentru a putea vinde în numele lui, este nevoie de ceea ce se cheamă punere sub TUTELĂ SPECIALĂ, respectiv desemnarea unui tutore.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela bolnav schizofrenie bună ziua, in scopul de a obliga ... tudor88.2019 tudor88.2019 Curatela bolnav Schizofrenie Bună ziua, In scopul de a obliga persoana bolnava sa își ia tratamentul, acest lucru însemnând ca de 2 ori pe luna sa ... (vezi toată discuția)
Sunt 3 surori mostenitoare de pe urma părinților. una din ele ... bogdan_r@hotmail.com bogdan_r@hotmail.com Sunt 3 surori mostenitoare de pe urma părinților. Una din ele a decedat și moștenitori sunt cele două fete ale ei iar alta, din nefericire, nu mai are ... (vezi toată discuția)
Curator andryzs andryzs Cine are dreptul de a incredinta 2 femei (cu certificat tip handicap mintal,parintii decedati, boli sechelare etc.) unui curator? Curatorul poate sa fie ... (vezi toată discuția)