avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Am făcut conventie prin care i am dat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Am făcut conventie prin care i am dat tatălui domiciliul ...

Buna seara! Am făcut conventie prin care i am dat tatălui domiciliul copilului eu fiind nevoita sa plec din tara ..din păcate aici nu m am putut angaja ca încă nu am acte și deși am stabilit ca voi plăti pensie copilului la venitul min din România tatăl.ma ameninta ca se duce și declara ca sunt plecata în anglia și vrea pensie la venitul de aici! Este vreo șansă ca să ma poată obliga la plata pensiei pe minimul pe economie de aici în condițiile în care nu lucrez? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:26, 27 Iulie 2024
Ca să poată fi pusă în discuție pensia alimentară, ar trebui să existe un divorț. Pe de altă parte, aveți obligația legală de a contribui la îngrijirea copilului. Totuși, pentru a vă impune să vă îndepliniți această obligație, ar trebui să se adreseze instanței. Complicat.

PFA Secretar notariat
Nu am fost căsătoriți am făcut proces pt copil de aceea am făcut acea conventie pt ca eu aveam domiciliul copilului și pt ca am plecat am ales sa îl las lui pt ca e f atașat de tata! Eu pensie ii plătesc dar la venitul din România ..ca el susținea ca nu vrea dar în conventie e trecut ca tre sa plătesc ca mai apoi sa se ridice cu pretenții ca vrea pensie la venitul din uk..repet eu nu lucrez ca să i pot plăti atâta pensie. De aia și întreb dacă ma poate obliga atâta timp cât nu lucrez

dorumihalache a scris:

Ca să poată fi pusă în discuție pensia alimentară, ar trebui să existe un divorț. Pe de altă parte, aveți obligația legală de a contribui la îngrijirea copilului. Totuși, pentru a vă impune să vă îndepliniți această obligație, ar trebui să se adreseze instanței. Complicat.

PFA Secretar notariat

Pensie de intretinere se poate obține și dacă erau casatoriti.

Da, va poate obliga prin instanta la plata pensiei raportata la venitul minim de acolo.
Daca nu munciți, veniti acasă.
Poate rezolvati totuși cu actele și va angajați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul vrea să mă oblige să plec cu copiii înapoi în țară și mă amenință cu divorțul. ce pot face? 85ana85 85ana85 Noi suntem in strainatate el vra ca eu si copii sa plecam in tara si eu nu vreau pt ca aici am fata la scoala si pt ca eu nu vreau el zice ca se duce sa bage ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor; suntem in uk ContSters292170 ContSters292170 Buna ziua ma numesc Cristina si locuesc in uk de 3 ani impreuna cu sotul meu roman si bebele meu de 6 luni,am o problema sunt casatorita in romania si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a alege unde sa traiesc ContSters121502 ContSters121502 Buna seara, Fostul meu sot a depus plangere penala impotriva mea, pe motiv ca am luat copilul ( care are si cetatenie britanica , eu rezidenta) si am plecat ... (vezi toată discuția)