avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!Soțul meu e proprietarul unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!Soțul meu e proprietarul unei locuințe-casă-la ...

Bună ziua!Soțul meu e proprietarul unei locuințe-casă-la etaj(imobilul având parter și etaj-la parter este proprietar sora soțului meu).
Tot imobilul este construit și definitivat din anul 1998.In spatele casei suntem răzor cu vecin fără gard,peretele casei noastre-curtea vecinului.Vecinul are casa doar cu un singur nivel și spatele casei noastre este paralel cu o laterală a casei lui.Distanta dintre casele noastre este de cca 5 m care este terenul lui.Noi,la etaj avem 2 dormitoare,unul fără nuci un geam,celalalt cu un geam normal din 2 bucăți care se află pe peretele din spate spre laterala vecinului. Acum după 25 ani ,ne spune să ne astupam geamul, pe motiv că se simte "urmărit ",în condiții în care noi ne folosim de acest geam doar pentru aerisit și iluminat. Menționez că pe distanța dintre casele noastre are un cireș care este destul de înalt, până la geamul nostru și nu avem cum să "urmărim ".El are curtea propriu-zisă în fața casei lui,înspre noi fiind doar o porțiune ca o alee cu arbuști, cireș...
Pe cale legală ar putea să ne închidă geamul?Mai mentionez că noi ca și familie suntem soț, soție și o fiică de 20 ani ,care de la vârsta de 14 ani,din 2018 când era minoră este diagnosticată cu boală cronică-diabet zaharat tip 1-insulino-dependent.,având certificat de handicap.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:41, 27 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti actele casei, daca sunteti in legalitate sau nu cu acel geam si gasiti o cale de mijloc, aerisiti doar cu geamul rabatat si matuiti sticla geamului, e destul de simplu de facut cu un autocolant.
Compunerea familiei nu vad sa aiba vreo importanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara!locuința mea se află intr-o casă cu etaj, eu locuind ... Elena Dulgheru Elena Dulgheru Bună seara!Locuința mea se află intr-o casă cu etaj, eu locuind în cea de la etaj. În spatele casei mele sunt răzor fără gard cu curtea ... (vezi toată discuția)
Servitute lumina si aerisire mihaita11 mihaita11 Un vecin are peretele casei exact pe limita proprietatii si in acest perete si-a deschis o fereastra de baie pe care o tine tot timpul deschisa . Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Geam baie vecin ionela2680 ionela2680 Buna ziua. Am cumparat o casa acum un an. Vecinul avea casa aproape lipita de a mea, el având un geam la baie care dădea fix in curtea mea. Acum eu am mai ... (vezi toată discuția)