avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura enorma doar pentru constatare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura enorma doar pentru constatare

Bună ziua, la una-doua zile după ce m.am mutat in apartamentul ce tocmai l.am cumpărat, am sesizat că la instalația de gaze din bucătărie sunt pierderi (fara că eu sa fi făcut vreo intervenție asupra ei). Am sunat la DISTRIGAZ să anunț avaria, o echipa s.a prezentat în apartament, doar a constatat problema și au oprit robinetul general de alimentare cu gaz al blocului. Dupa 5 zile a apărut o echipă a unei firme in domeniu, care ulterior am aflat că avea contract cu asociația de locatari, au constatat și ei același lucru că și cei de la DISTRIGAZ, au oprit robinetul de alimentare cu gaz al apartamentului meu și au deschis instalația de gaz pt întreg blocul. După toate astea m.am regăsit la asociație cu o datorie de 2260 lei (prestări servicii conform contract xxxx......)
Este legal să plătesc o așa suma ținând cont că eu am semnalat punctual, o avarie in apartamentul meu care dealtfel nu a fost remediată de niciuna din echipele care au făcut constatarea?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2024
Catalin2024, utilizator
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 07:36, 4 August 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e normal, iar contractul asociatiei e pagubos pentru cei din asociatie si foarte avantajos pentru firma respectiva. As pune pariu ca exista o intelegere oneroasa cu cei din conducere. Aveti dreptul sa solicitati o copie a lui, conform art. 28 alin 1 din legea 196/2018. Puteti contesta conform art. 28 alin 3 din legea 196/2018 acea suma trecuta in lista de intretinere.
Insa, in conformitate cu art. 52 din aceeasi lege, nu puteti sa nu achitati acea suma, pina cind nu invalidati contractul si faptul ca vi s-a repartizat acea suma, in instanta. Angajati un avocat, nu va veti descurca singur.

Pentru viitor nu mai sunati niciodata la Distrigaz, inchideti imediat gazul de la ventilul dvs. de izolare din exteriorul apartamentului si chemati o firma/ instalator pe gaz sa va elimine toate acele scapari. Va fi mai ieftin. oricum trebuie, sa vedeti in ce mod reparati defectiunea., chiar si acum, e ciudat sa fie doar un contract de constatare.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2024
latka, utilizator
Voi solicita copie a contractului și revin cu informații.
Mulțumesc
atunci cand distrigaz opreste robinetul indiferent ca este cel al ap sau cel general trebuie sa contractati o firma care sa faca verificari,remedieri si revizie la instalatie

asociatia a contractat procedura de verificare si se plateste supllimentar o taxa de reluare furnizare de catre fiecare ap
cum problema a fost la instalatia dvs. asociatia v-a impus toate aceste costuri pe buna dreptate

in acest caz, distrigaz este de vina pentru ca a oprit robinetul general, cand treuia sa-l opreasca doar pe cel aferent ap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sigilare gaze bloc in urma unei inspectari Valentin210 Valentin210 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Un vecin a facut o sesizare catre DistriGaz referitor la o scurgere de gaze pe scara ... (vezi toată discuția)
O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor wireless. ce se poate face dacă distrigaz întrerupe alimentarea cu gaze naturale? ceraselacera ceraselacera Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În luna iunie am sunat la distrigaz, sa sesizez ... Neagu Camelia Neagu Camelia Bună ziua! În luna iunie am sunat la Distrigaz, sa sesizez întreruperea gazului de doua zile, după ce am contactat administratorul Asociației de locatari, ... (vezi toată discuția)