avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor inafara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor inafara casatoriei

buna ziua
am un minor in varsta de trei ani si cateva luni
nu am fost casatorita cu tatal minorului
minorul este recunoscut de tata dar nu ii plateste nimic si de cate ori are ocazia ma sicaneaza ca o sa imi ia copilul si o sa plece cu el si nu o sa il mai vad niciodata
as dori sa obtin custodia minorului sa nu mai am astfel de probleme
cum pot sa deschid o actiune de incredintare a minorului
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 23:41, 28 Februarie 2010
Va sporesc sansele considerabil.
Insa vedeti ca trebuie facuta in scris cererea de chemare in judecata.
am citit mesajul tau si vreau sa ti spun ca am fost in aceeasi situatie cu diferenta ca eu sunt in alta tara si fetita este in rom.cu mama mea.eu i am facut imputernicire mamei mele sa ma reprezinte oriunde era nevoie,a angajat un avocat si l am dat in judecata la judecatoria din raza localitatii mele.vorbeste cu un avocat si singur va aranja totul.tu trebuie sa te prezinti la procese.de ancheta sociala si de restul se ocupa avocatul.tatal fetitei mele nu s a prezentat la nici o infatisare,nici avocat din partea lui.pentru pensie alimentara nu l am dat in judecata dar o sa o fac in cel mai scurt timp.am castigat procesul.nu a durat mai mult de o jumatate de an si acum am custodia-hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
iti doresc mult succes si fa o cat mai repede ca este necesar.
Chiar daca copilul este nascut in afara casatoriei se aplica acelasi tratament cu cel nascut din casatorie.
Deci o actiune de incredintare a minorului si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere in cunatum de 1/4 din veniturile obtinute din munca Daca nu se cunosc veniturile instanta se va raporta la salariul minim pe econonie.
In rest urmatisfaturile colegilor mei.
Succes!
va multumesc pentru raspunsuri
am inteles de asemenae ca exista un model de cerere incredintare minor inafara casatoriei daca stie cineva de unde pot sa iau o astfel de cerere
la un avocat pentru redactare unei astfel de cereri te costa cel putin 100 lei
va multumesc anticipat

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnata .... domiciliata în localitatea ...., judetul ..., str... , nr...., bloc .... scara ...., etaj... , apartament...., în numele şi in calitate de reprezentant legal al copilului meu minor .... , chem în judecată şi personal la interogatoriu pe fostul meu concubin, ..... ,domiciliat in ..... , pentru
ÎNCREDINŢAREA COPILULUI MINOR
urmând ca, prin hotărârea ce veţi pronunţa, să-mi încredinţaţi mie spre creştere şi educare pe sus-numitul minor. Cer, de asemenea, ca pârâtul să fie obligat să contribuie la întreţinerea minorului şi să-mi plătească cheltuieli de judecată.
Motivele acţiunii:
În fapt , am locuit cu prietenul meu ,... , cu care am avut , initial , o relatie frumoasa , din care a rezultat copilul minor ... , care , in prezent , are varsta de ....
Relatia a devenit , in timp , foarte tensionata , din cauza certurilor constante.Nu a existat o buna comunicare intre noi , in calitate de parteneri , lucru care , finalmente , a produs o iremediabila ruptura a legaturii dintre noi.Am incercat salvarea acestei relatii , intrucat imi iubesc foarte mult copilul , caruia i-am aratat afectiune si devotement,fiind crescut de catre mine.Realizez venituri salariale si am o locuinta stabila.Analizand situatia , am hotarat , fara a a mai avea vreo indoiala , ca nu poate exista o finalitate fireasca a raporturilor dintre noi , din cauza nepotrivirii de caracter , a unui climat tensionat de familie si a agresiunii .
Având în vedere că până în prezent copilul a fost crescut de mine, vârsta sa, împrejurarea că eu mă pot ocupa personal de creşterea şi educarea lui,vă rog să-mi încredinţaţi mie copilul spre creştere şi educare.De asemenea, vă rog ca pârâtul să fie obligat la întreţinerea minorului, prin plata pensiei de intretinere, în raport de veniturile pe care le realizează şi de nevoile copilului, precum şi la cheltuieli de judecată.
Specific ca doresc ca aceasta sa atinga plafonul maximal stabilit de Codul Familiei .
În drept , îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 100 Codul familiei raportat la art. 42 Codul familiei care se aplică prin asemănare, şi pe dispoziţiile art. 107, art. 86 şi art. 94 Cod familiei cu privire la obligarea pârâtuluila întreţinere.
În dovedirea acţiunii înţeleg să mă servesc de interogatoriul pârâtului ,de ancheta socială pe care o va face autoritatea tutelară şi de declaraţiile martorilor si de inscrisuri.
Depun prezenta actiune in dublu exemplar.
Anexez copii ale certificatului de naştere al copilului minor. Solici judecata si in lipsa.
Cu deosebita consideratie,


DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI ....

Alte discuții în legătură

Cerere pentru custodia unui copil minor sub 14 ani mickey_hd mickey_hd -ce acte sunt necesare pentru a `obtine custodia unui copil minor sub 14 ani -cum se complecteaza cererea (vezi toată discuția)
Custodia copilului marga_mmss marga_mmss buna ziua! vreau sa inchei o relatie de \"uniune consensuala\" (cred ca asa se numeste :)) si sa iau copilul in varsta de doi ani cu mine. motivul il ... (vezi toată discuția)
Cerere de incredintare a minorului nicusor george nicusor george cum sa formulez o cerere de incredintare a minorului catre mama ,acesta fiind in crestere la tata prin hotarare judecatoreasca definitiva.Mentionez ca ambii ... (vezi toată discuția)