avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Avem urmatoarea problema si avem nevoie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Avem urmatoarea problema si avem nevoie de ajutor. ...

Buna ziua,

Avem urmatoarea problema si avem nevoie de ajutor.
Persoana cu handicap grav ( o forma de retard mental ) cu insotitor desi acesta tocmai a implinit 18 ani gandeste ca un copil de 6 ani.
Parintii doresc sa ii depuna dosarul pentru pensie de invaliditate, insa cei de la casa de pensii le spun parintilor ca pentru a beneficia de aceasta pensie copilul trebuie sa aiba vechime in munca si sa il angajeze o luna la o societate.
Dat fiind boala lui ( sunt aprox. 20 cazuri documentate la nivel mondial) si imposibilitatea de a responsabiliza o astfel de persoana acesta clar nu va primi aviz favorabil de la medicina muncii ( am discutat cu cativa doctori de medicina muncii).
Fara medicina muncii acesta nu poate avea un contract valid de munca.(lipsa avizului de medicina muncii duce la nulitatea contractului de munca).
Ce solutii sunt pentru ca persoana in cauza sa poata beneficia de pensia de invaliditate ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:35, 31 Iulie 2024
Nu sunt alte solutii ca sa devina pensionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor înmormântare persoane cu handicap Mihaela csv Mihaela csv Bună ziua! Fratele meu suferind de sindromul Down, beneficiar de indemnizație de handicap cu însoțitor (cupon albastru) a decedat recent la vârsta de 26 ... (vezi toată discuția)
Sunt o persoana cu handicap accentuat. am băgat un dosar la casa de pensii ptr.o pensie de invaliditate si mi l-au respins, ca cică nu as fi bolnava așa de rau alexandra_campeanu alexandra_campeanu Ma pot angaja, daca sunt persoana cu handicap accentuat definitiv? Am 41 ani, am un copil in întreținere si o indemnizație mica de 272 lei? Mi se va tăia ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav si pensie de invaliditate Zaharia Ana Victorita Zaharia Ana Victorita Am o sora de 27 de ani cu retard mintal care de 2 ani are certificat de handicapat grav fara insotitor si pensie de invalidate si momentan sta cu parintii mei ... (vezi toată discuția)