avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am 31 de ani și sunt singura la părinți. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am 31 de ani și sunt singura la părinți. Mama mea ...

Buna ziua,
Am 31 de ani și sunt singura la părinți. Mama mea a divorțat și nu a făcut partajul cu tatăl meu, urmând ca bunul dobândit împreună adică casa, sa îmi rămână mie, casa fiind pe numele mamei mele.

Mama mea este cu cineva de 5 ani. As vrea sa știu dacă după moartea ei, acest om ar putea sa aibă vreun drept la aceasta casa. Menționez ca el a mai contribuit la întreținerea acestei case, ei locuind împreună.

Va mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:22, 2 August 2024
Nu. Concubinajul nu conferă niciun drept la moștenire.
Dacă a contribuit cu bani pentru renovare, are un drept de creanță, și deci va trebui să-l despăgubiți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

drepturi mostenire casa vioricad vioricad tatal meu decedat ,in urma suscesiunii sint mostenitori mama si fratele meu, mai mic, noi ceilalti 3 frati am renuntat la partea ce ni se cuvenea.eu stau cu ... (vezi toată discuția)
Mostenirea in cazul divortului luciaghita luciaghita Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 10 ani a murit bunicul meu(tatal tatalui meu).s-a facut o succesiune dupa acesta in care bunica a declarat k dupa moartea ei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua....vreau să divorțez ....imobilul este moștenire ... Liviu Cristi Liviu Cristi Bună ziua....vreau să divorțez ....imobilul este moștenire de la tatăl meu in care sunt coproprietar cu mama mea...75/sută eu...25/sută mama....Avem și ... (vezi toată discuția)