avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!Daca presedintele asociatiei de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!Daca presedintele asociatiei de proprietari a afisat ...

Buna ziua!Daca presedintele asociatiei de proprietari a afisat la avizier o data cand a fost o sedinta,pe ordine de zi sa se stabileasca ce se v-a face cu liftul,dar nu a facut tabel convocator si nici nu a trimis prin posta instiintari cu confirmare de primire,hotararea adoptata de 10 membri din 72 esta valabila?S-a hotarat sa platim 200 roni pe luna,6 luni si dupa in functie de contract nu se stie cat.Nu exista oferte de pret,expertiza tehnica,doar ne-a comunica ca ascensorul nu mai are autorizatie I.S.C.I.R de un an,dar in prezent functioneaza,fara probleme.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
contestati in instanta to ce s-a hotarat in AG si anulati toate deciziile....

in celalalt topic erati suparat ca va pune viata in pericol....acum va supara ca vor sa-l repare si nu au folosit tabelul convocator......

daca nu are ISCIR inseamna ca CNCIR a considerat conform normativelor, ca acel lift nu mai prezinta siguranta in exploatare......puteti face oricate expertize, decizia CNCIR poate fi anulata doar in instanta si e cam imposibil

hotararea a fost luata de 10 proprietari pentru ca doar aia au fost interesati sa participe........cu siguranta a existat un afis cu adunarea generala prin care si cei 10 au aflat......doar ca pe restul nu-i intereseaza ci doar sa se faca....iar daca se face, de ce nu s-au folosit corect semnele de punctuatie in afisul respectiv

eu fac tabel convocator, trimit si recomandate, pun afise peste tot(te impiedici si cazi cu ochii in ele) si vin tot aceiasi 7-8 proprietari.......e doar o gaselnita de pierdut timpul unui presedinte de bloc care incearca sa faca ceva(de multe ori gratis) pentru ca 90% din proprietari sunt dezinteresati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ascensorul nu poate functiona legal, fara autorizatie ISCIR in termen de valabilitate. Ascensorul trebuia oprit imediat ce a expirat autorizatia ISCIR. Daca liftul nu s-a oprit, responsabilitatea revine presedintelui de asociatie, in cazul producerii unui eveniment nedorit.
Dl,hob.Nu e o simpla reparatie,e vorba de 100000 roni,se pare ca vor sa-l schimbe,dar nu e o transparenta,ce am aflat informatii de la vecini deoarece dl.presedinte nu are timp sa aviseze ce s-a hotarat de cei 10 membri.Nu am fost pentru ca stiam ca oamenii nu sunt de acord,dar nu am stiut ca minoritarii pot decide pentru majoritari.Am zis ca daca vor toti o sa pun si eu bani,dar sa fie transparent cu ce firma se lucreaza,pretul si cat am de platit.La ora actuala se aduna doar bani,in rest nu se stie nimic cat e pretul fina,cu ce firma se lucreaza e.t.c.Iar faptu ca liftul nu mai are autorizatie I.S.C.I.R,o stu din afirmatiile lui si a d-nei administrator,nu stiu daca nu e un pretext sa adune bani,nu am vazut documente,iar in interiorul liftului acolo unde scie pe o tablita,data urmatoarei revizii IS.C.I.R,nu scrie nimic.Si inca un lucru care ma ingrijoreaza,sunt multi restantieri,deabia isi platesc intretinrea si credeti ca vor da 200 roni in plus timp de 6 luni?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti in scris la asociatia de proprietari, cu nr. de inregistrare/ data, toate informatiile pe care le doriti legat de lift, de restantieri, etc.
Legea asociatiilor de locatari impune presedintelui de asociatie sa furnizeze toate informatiile solicitate.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citesti si te minunezi....
1. Participati la AG convocate. Daca presedintele vostru nu va convoaca, nu va pune sa semnati tabele, nu va trimite scrisori, nu impaca fanfara de la Valea Mare sa cante prin asociatie - semn ca se apropie un eveniment foarte importat in viata asociatiei - omul are vre-un interes ascuns, vrea sa va bage pe gat o cheltuiala inutila. In acest sens, v-as propune sa-l "dati jos" si sa va alegeti un altul, mai gospodar, unul care are timp de tabele, convoatoare, sa completeze scrisori recomandate - pe care tot voi tre' sa le achitati !
2. Faza cu revizia/RK-ul liftului:
Daca "organul", CNCIR-ul, v-a pus in vedere ca trebuie sa executati aceasta lucrare, apoi chiar asa trebuie sa se intample, dar va zic cu toata seriozitatea: NU ESTE OBLIGATRIU !
Nu stium daca ati inteles? Vreti ca liftul sa functioneze in regim de maxima siguranta, apoi marcati moneda - asa cum v-a sfatuit presedintele sa creeati acel fond de reparatii; NU vreti sa creati fondul, comunicati la asociatie acest lucru si ati scapat. Nu tu fond, nu tu cheltuieli cu mentenanta, dar faceti sport - toata lumea !
3. Crearea fondului de reparatii la lift:
Presedintele primeste informarea de la CNCIR, prin firma de mentenanta ca trebuie facuta aceasta lucrare. Nu scrie nicaieri (in lift, pe langa lift) ca este necesara reparatia - mergeti la asociatie pentru clarificari.
Acum, sigur ca reparatia va incepe intr-un viitor nu prea indepartat, poate 5-6 luni si costa cam jumatate din suma avansata mai sus - suma ce va trebui stransa pana atunci, da? Adica, cei care vor face reparatie, trebuie sa achizitioneze echipamentele si tot ce mai trebuie pentru efectuarea lucrarii.
Cum ati vrea sa achitati acel fond? In rate (200 lei/luna) sau toata suma odata: 6 x 200 lei = 1.200 lei)? Drept sa va spun, se poate si asa-si asa...
4. Am mai inteles ceva: ca unii dintre proprietari vor sa participe la crearea fondului de reparatii, dar ca altii nu vor, ca-s vai de mama lor, ca nici intretinerea curenta nu sunt in stare sa o achite. Buni baieti, stau la bloc, in RO, i-a invatat cineva cu pomeni si baietii sunt setati pe asteptare !
7. @hob - bun raspuns !

- editare răspuns la mesaj offtopic, eliminat -
Ultima modificare: Luni, 5 August 2024
Manuela Rășină, administrator