avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am probleme cu o \"promisiune de vânzare\". Tatăl ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am probleme cu o "promisiune de vânzare". Tatăl meu a dorit ...

Am probleme cu o "promisiune de vânzare".
Tatăl meu a dorit să cumpere un teren, a plătit suma cerută de vânzător dau nu au făcut contract de vânzare-cumpărare ci o "promisiune de vânzare".
Între timp vânzătorul a decedat iar copii acestuia nu vor nici să returneze banii (motivând că nu ei sunt cei care i-au luat) și nici nu vor să dea terenul (adevărul e că nici nu au făcut succesiunea ca să poată dea legal).

Rog o persoană binevoitoare să mă îndrume ce este de făcut.
Trebuie soluționat în instanță? Poate fi chemată în judecată o persoană decedată?

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:54, 5 August 2024
Bună ziua.

Situația dvs. are rezolvare, însă numai pe calea instanței de judecată. Calitate procesuală pasivă au succesibilii promitentului-vânzător. Vă sfătuiesc, totuși, să vă angajați un avocat, care să vă reprezinte în proces, acesta fiind de un grad de dificultate destul de ridicat.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
Deci se poate chema în judecată decedatul sau direct copii lui?
Copiii! Cum sa chemati în judecata mortul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire teren aferent constructie toderiuc.nadia toderiuc.nadia casa cumparata in 1983, prin contract de vanzare-cumarare. terenul aferent constructiei de 250 mp trecut in proprietatea statului. Nu am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Am mostenit 3 socetati si 3 terenuri pe persoana fizica SeRoMa SeRoMa Buna ziua, am mostenit 3 socetati si 3 terenuri pe persoana fizica, am gasit un cumparator pentru toate (tin sa precizez ca societatile au si active si pasive) ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare cumparare - recuperare avans Alice..C Alice..C Buna seara, In iunie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vânzare-cumpărare pentru un apartament intr-un bloc nou in constructie. Incheierea in ... (vezi toată discuția)