avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe si majorari abuzive
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe si majorari abuzive

Buna ziua !

Problema se defineste in felul urmator:

1.Firma "x" a avut dupa depunerea declaratiilor din luna a 9-a, a anului 2009 restante la plata darilor.
2. In data de 3.12.2009 clientul "y" plateste o suma considerabila in contul firmei "x" din trezorerie.
3. In data de 4.12.2009, dupa cum era de asteptat, fiscul pune poprire pe sumele restante datorate. Diferenta o transfera firma "x" si o foloseste in diverse scopuri.
4. In data de 15.01.2010, administratorul firmei "x" primeste o hartie de la fisc, conform careia firma "x" trebuie sa plateasca o datorie de 269 de ron, datorie ramasa din data de 25.09.2009. :O #-o

Cum e posibil ca dupa poprirea din luna decembrie a anului 2009 fiscul sa descopere ca mai e "ceva" de plata din luna septembrie a aceluiasi an, descoperire facuta in luna ianuarie a anului 2010 ?

Personal consider aceste hartii trimise "post mortem" un abuz grosolan fata de contribuabili, mai ales fata de cei platitori, fie ei si putin intarziati.

Doresc sa stiu ce trebuie sa fac pentru a actiona in instanta "organul" fiscal al Romaniei ? Doresc sa fac acestu lucru, pentru ca astfel de hartii si popriri care apar, dupa cum spuneam "post mortem", fac firma sa apara intr-o lumina proasta fata de furnizori si clienti si creeaza numai probleme atunci cind este nevoie de diverse certificate.

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: GIGI GEAMANU , Avocat 20:15, 6 Februarie 2010
poti face astfel de actiuni prin care sa ceri indreptarea erorilor,plata daunelor in masura dovediriilor, plata cheltuielilor de judecata
fa-o nu pierzi nimic, dealtfel consider ca toata lumea trebuie sa o astfel de actiune impotriva nesimtitilor astora slugile lui BOC
Pai da, de acord cu asta, ca exact asta doresc, dar cum ? Adica, ma gindesc eu ca nu pot actiona in judecata fiscul la fel cum pot actiona o persoana sau o companie.

Ce trebuie facut exact pentru a putea declansa actiunea ?
luciminea a scris:

Pai da, de acord cu asta, ca exact asta doresc, dar cum ? Adica, ma gindesc eu ca nu pot actiona in judecata fiscul la fel cum pot actiona o persoana sau o companie.
Ce trebuie facut exact pentru a putea declansa actiunea ?

indentic si la fel nu este nicio diferenta redactati actiune o depuneti la tribunalsi faceti probele CISTIGATI SIGUR DACA AVETI PROBE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie Andreea_1985_ Andreea_1985_ Buna ziua. Figurez la [firma de telefonie] cu 3 facturi restante, emise in 25.07.2009 , 25.08.2009 si 25.09.2009. In martie si februarie 2010, am achitat o ... (vezi toată discuția)
Recuperare diferenta taxa prima inmaticulare !!!!! sun_mec sun_mec Salut, Am o mare problema cu societatea de leasing cu care am incheiate 3 contracte (respesctiv Motoractive). Am ramas evident in urma cu platile aferente ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicxon nicxon buna ziua, in luna oct. si nov.2009 am primit pensia diminuata,am mers la casa de pensii si am aratat ca nu am debite la fisc dupa care a incetat ... (vezi toată discuția)