avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal detinere drog risc consum propriu. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal detinere drog risc consum propriu. Politisti care mi au modificat declaratia.

Buna ziua!

In urma cu 1 an am fost perchezitionat in interiorul unui festival de 2 politisti locali aflati sub acoperire si s au gasit asupra mea 2 tigari rulate (joint) cu o cantitate infima de canabis (aprox 0,1 in fiecare) si tutun.

Luna trecuta am foat chemat pentru audieri, iar eu fiind in necunostinta de cauza m am dus fara avocat. Am acceptat sa declar exact ce s a intamplat, ca mi au fost gasite cele 2 joint uri, erau pentru consum propriu, ca am fost abordat in festival de cineva care mi le a dat,si imi recunosc greseala si o regret.

Bun. A fost chemata si prietena mea astazi, ea ca martor , fiind cu mine in momentul in care am fost depistat. Ea, la fel ca si declaratia de atunci, a spus ca nu stia nimic despre asa ceva, nu avea nicio legatura, etc.
Astazi cand era audiata, cea care o audia a spus ceva si despre locul unde s a intamplat perchezitia mea, in fata clubului diplomat. Prietena mea i a spus ca nu? Ci in interiorul festivalului.
Noi nu am declarat nici cand am fost gasit in acea zi ca s a intamplat in afara festivalului, ci politistii care ne au facut declaratiile au scris asta. Nu au spus ca in interior s a intamplat tot.

Oare este legal ceea ce s a intamplat? Ar fi vreo procedura de urmat in acest caz tinand cont ca au precizat un alt loc decat cel unde s a intamplat? (mai ales tinand cont ca era eveniment privat)

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Adriangm , utilizator 11:43, 6 August 2024
Bună ziua.

În orice dosar, cu atât mai mult în faza de urmărire penală, detaliile fac diferența, de aceea nu e bine să vă duceți neînsoțit de avocat. De la simplu consumator, la traficant, e un pas mic, în viziunea organelor judiciare.
De aceea, vă sfătuiesc să vă angajați un avocat, astfel încât situația dvs. să se rezolve într-un mod cât mai favorabil.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
Am inteles si va multumesc pentru raspuns. Procurorul care se ocupa de cazul meu, dupa audiere, m a avertizat ca cel mai probabil voi primi o amenda penala tinand cont de fapta mea si cantitatea mica gasita asupra mea.

Eram curios daca un avocat se poate lega, in favoarea mea, de acest aspect. Faptul ca politistii care m au perchezitionat in acel moment, au scris in declaratie ca perchezitia s a facut in afara festivalului (eveniment privat)

Pentru ca atunci cand prietena mea a spus ca nu s a intamplat in afara, ci in interior, persoana care o audia a avut o reactie foarte surprinsa si i s-a parut ceva dubios, intreband o daca isi mai amimteste numele politistilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins cu canabis, pedepse? Gabriel7301 Gabriel7301 Bună ziua, acum câteva zile am fost cu niște prieteni într-un club de noapte. La un moment dat am ieșit toți la o țigară în fața clubului, iar ... (vezi toată discuția)
Plangere penala importriva unui politist rutier PPStm PPStm Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si mi s-au cerut documentele mele si ale masinii Apoi agentul mi-a cerut sa cobor spunandu-mi ca imi va efectua ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de politisti in civil ... tps351 tps351 Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de politisti in civil in vama veche ruland un joint care continea 0.8 grame de marijuana. Eram impreuna cu inca ... (vezi toată discuția)