avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Ma confrunt cu următoarea situație: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Ma confrunt cu următoarea situație: vecinii din ...

Bună ziua,
Ma confrunt cu următoarea situație: vecinii din spatele casei s-au apucat de demolat casa, având perete comun. La demolare am fost înștiințati ca se va dărâmă peretele unde avem magazia, urmând ca noi sa îl reparam.
În mod legal cine este obligat sa repare zidul comun?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:20, 8 August 2024
Buna ziua

In lipsa altor informatii se prezuma ca gardul dintre proprietati este proprietate comuna.

Art. 663 Cod Civil: coproprietarul nu va putea fi aparat de a participa la cheltuieli in cazul in care are o constructie sprijinita de gard ori in cazul in care trage un alt folos din exploatarea despartiturilor comune.

Deci participati 50/50 la reparatia gardului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pomi crescuti pe hotar shakuri shakuri Buna ziua. Un hotar dintre doua gospodarii este delimitat cu un gard de plasa. Gardul a fost ridicat in intregime de catre una dintre parti. Pe deoparte si de ... (vezi toată discuția)
Gard comun PAUER PAUER EU SI VECINUL AVEM UN GARD COMUN,CARE DIN CAUZA UNOR NEINTELEGERI,TREBUIE INCHIS PT. A-MI PROTEJA INTIMITATEA SI PT. A NU DA PRILEJUL UNOR NOI DISPUTE. GARDUL ... (vezi toată discuția)
Executie gard lim de proprietate radubogdan radubogdan As dori sa stiu ce prevederi exista in codul civil privind executia unui gard pe limita de proprietate intre proprietati ,daca este intr-adevar necesar un ... (vezi toată discuția)