avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am nevoie de ajutor. Astăzi am fost să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am nevoie de ajutor. Astăzi am fost să scot un ...

Bună ziua! Am nevoie de ajutor. Astăzi am fost să scot un extras de carte funciară și apare locuința achitată integral în ziua când s-a făcut contractul de vanzare cumpărare cu dezvoltatorul cum ca aș avea ipoteca. Menționez ca eu am plătit toată suma specificată în contract. Am doavada plăți. Ideea este ca în cartea funciară apară ipoteca. Îmi este tare frică să nu fi fost păcălită de notar împreună cu dezvoltatorii… nu-mi aduc aminte dacă am dus dovada plăti la notar dar cu siguranță dacă mi-o cerea notarul o duceam. Ideea este ca m-am uitat în contract și nu pune contul bancar la care am făcut transferul. Dezvoltatorul mi-a dat mesaj cu contul firmei și ibanul și le-am făcut transfer. Vă rog din suflet să mă ajutați cu ceva sfaturi. Notarul este în vacanță și eu simt ca o iau razna de frică să nu fi fost păcălită. Mulțumesc!
E suficient să redirecționeze mailul automat al băncii
Liliana Gradinaru a scris:
Si acum pare ca userul nu intelege pentru ce sa duca dovada platii... pacat.

Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2024
adriandimitriu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am vazut sa fi fost primita pe email. Oricum, nu e suficient, in opinia mea.
Hapitchii, avocat iti trebuie daca nu intelegi ce Mama Gaia se intampla, de ce ti se solicita una sau alta si ce trebuie sa faci. Daca iti e teama sa iti fie incalcate drepturi, iti iei un om care se ocupa cu asta, apararea de drepturi.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prea multe povesti. Personal am patit acest lucru. Am vandut un teren acum 15 ani si m-am pomenit anul trecut cu chemare in judecata pentru radierea ipotecii. Vanzarea s-a facut numerar ( la vremea aceia era legal) in fata notarului, in contract nu se prevedea nimic despre ipoteca. In Chemarea in judecata se cereau cheltuiel de judecata de mii de lei ca onorariu de avocat.
Un an aproape a durat, cu hartii de la notar in care aratau ca nu au instituit ipoteca intru-cat plata s-a facut pe loc . S-a stabilit ca cei de la CF au instituit de sine putere ipoteca. Abia am scapta de cheltuielile de judecata , dovedind ca eu si nici notarul nu avem nici o implicare. Acum sa revin. In situatia dumeavoastra, sa anuntati dezvoltatorul ca daca nu radiaza ipoteca, il dati in judecata si ca va suporta cheltuielile, si ca poate ve-ti cere si daune .... Sigur se va gandi de 2 ori ...
Acesta de probleme se nasc pt ca nu avem o cultura a propriului interes! Avem medic de familie, avem duhovnic (unii, nu toti), dar putini avem un avocat sau un notar ,,al nostru"! @lipoveanca Strict la subiect: niciodata nu se incheie acte la notarul vanzatorului! Unul din motive e acela ca cine plateste isi alege notarul. Daca totusi merg la notarul vanzatorului, merg insotit de avocatul meu. Preferabil era sa dati 500 de lei avocatului decat stres, nervi si bani. Pt ca ipoteca nu se ridica gratis. Succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul este un functionar independent, care nu este angajat sa tina cu una dintre parti. Sigur ca este tare indicat sa discute cu un avocat inainte sa semneze, de acord. Mai ales cand partea cealalta este un dezvoltator cu putere financiara.
Dodoambra, pana la primul termen trebuia sa faceti dovada ca nu stiati de ipoteca, sunteti de acord cu cererea, cereati sa nu platiti cheltuieli avand in vedere recunoasterea dv. si trimiteati deja declaratia ca ati primit pretul si sunteti de acord cu radierea ipotecii legale. Mai cereati si judecarea in lipsa si gata! La primul termen trebuia terminat dosarul. Fara cheltuieli pentru dv., dar puteati cere dv. cheltuieli de judecata daca ati fi angajat un avocat pentru o redactare a intampinarii in acest mod.
Ultima modificare: Luni, 19 August 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~