avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

Buna seara!Am si eu o mica nelamurire si sper sa ma ajutati:)...Urmeaza sa nasc zilele aceste.:dance3:Eu am fost plecata in Italia sa muncesc,intre timp am ramas insarcinata,dar m-am intors in tara sa nasc(deoarece acolo nu aveam pe nimeni care sa ma ajute).
Eu pot sa beneficiez de indemnizatia pentru copil daca in timpul sarcinii nu am avut un loc de munca si am stat acasa??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 7 Februarie 2010
Din pacate, nu puteti beneficia daca nu ati avut venituri impozabile in ultimele 12 luni (sau somaj).
Va doresc insa sa aveti nastere usoara!
Sunteti persoana asigurata in sistemul asigurarilor sociale de sanatate dar fara plata indemnizatiei concediului CIC.
Puteti beneficia de indemnizatia pentru CIC numai daca ati lucrat cu contract individual de munca in strainatate, pe baza acordului guvernamental bilateral incheiate de Romania cu Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am și eu o problema. am absolvit liceul in iunie ... AndreeaComanac ! AndreeaComanac ! Buna ziua. Am și eu o problema. Am absolvit liceul in Iunie 2022, am rămas însărcinată apoi am plecat la munca in Austria. Am lucrat 6 luni acolo, apoi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului Damiras Damiras Am cetatenie dubla a Moldovei si Romaniei ( domiciliu in Galati), am lucrat in baza unui contract de munca in Moldova, copilul e nascut la Chisinau. Acum ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului raisa07 raisa07 Buna ziua, am si eu cateva intrebari daca puteti sa ma ajutati. In februarie 2011 am fost disponibilizata, postul meu sa desfintat. La 2 saptam dupa ce am ... (vezi toată discuția)