avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Vreau sa demisionez de la locul actual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Vreau sa demisionez de la locul actual de munca pentru ...

Buna ziua! Vreau sa demisionez de la locul actual de munca pentru a ma duce la alt angajator. Astazi am anuntat ca vreau sa plec dar nu mi sa acceptat demisia , am spus ca nu mai vin si ca tot trebuie sa imi dea demisia si mi.a soys ca ma poate tine si 2 luni cu absenta nemotivata. Cum pot sa desfac mai rep3de contractul de munca.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 16 August 2024
1. Demisia nu trebuie aprobata de angajator. Angajatorului i se aduce la cunostinta faptul ca doriti sa incetati raporturile juridice de munca.
Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia.

2. Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

3. Puteti merge la alt angajator, atat timp cat absentati de la vechiul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi florescu74 florescu74 in cazul in care doresc schimbarea locului de munca,iar noul angajator cere incadrarea repede se poate pleca cu demisia la zi? multumesc! (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata. atunci cum plec? Hadryana Hadryana Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar ... (vezi toată discuția)