Am depus o plangere contraventionala pentru o amenda data de politia rutiera , luata pe firma,pentru nerespectarea perioadei de odihna zilnica(OG 37/2007). Aceste controale in trafic sunt facute de obicei de ARR,dar conform Ordinului 1058/19.10.2007,
"Controlul in trafic se efectueaza de catre personalul cu atributii de control din cadrul Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. si/sau de catre politisti rutieri, potrivit competentelor legale."
Am invocat in cererea mea faptul ca agentul de politie nu a folosit niciun aparat pentru verificat diagrame,asa cum e mentionat in ordinul 1058,am recunoscut vina si am cerut schimbarea amenzii in avertisment.
Am primit raspuns ca plangerea este considerata neintemeiata si s-a respins .Initial am vrut sa renunt a mai face recurs,dar citesc comunicarea de la tribunal ca politia(intimata) a depus la dosar "formularul de control in trafic".Aceasta hartie este si ea mentionata ca fiind obligatorie la un control(ordinul 1058),ca este in 2 exemplare autocopiante,din care una se preda sub semnatura soferului.Dar soferul,pe langa PV pe care l-a semnat si luat,n-a semnat alta hartie si nici nu i s-a spus ceva despre acest formular.Am banuiala ca acel agent nu era autorizat sa faca acest control,adica l-ar fi facut abuziv,neavand nici aparatura necesara ,nici acest formular de control,care,culmea ,este depus ulterior la dosar in instanta.
Pe acest motiv doresc acum sa fac recurs.
Va rog spuneti daca este un motiv intemeiat,dati-mi un sfat daca este bine sa contest legalitatea controlului pentru care am fost amendat.
Este dreptul dvs de a face recurs.
De de nu uzati de acest drept?
Nu aveti ce pierde....din contra, aveti sansa se se admita plangerea contraventionala. Succes....
Voi face recurs,multumesc de incurajari. .
Va rog sa imi spuneti ce termen pot folosi in formularea recursului pentru a descrie cat mai scurt si pe inteles ceea ce cred eu ca s-a intamplat,adica un abuz.Si aici ma gandesc la "abuz de putere",PV nelegal,exces de zel,....asa ceva.