avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare din somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare din somaj

O societete com . angajeaza din somaj o persoana cu varsta peste 45 ani.Ce avantaje are angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:38, 7 Februarie 2010
L 76/2002- Art. 85. - (1) Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani.@
(2) De facilităţile prevăzute la alin. (1), cu excepţia scutirii de la plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj, datorată de angajator pentru persoanele respective, beneficiază şi angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani
Consultati va rog, SECŢIUNEA a 3-a- Stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a şomerilor din legea nr. 76/2002

ART. 77
Stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a şomerilor se realizează prin:
a) subvenţionarea locurilor de muncă;
b) acordarea de credite în condiţii avantajoase în vederea creării de noi locuri de muncă;
c) acordarea unor facilităţi.
:)
Art. 85.1. - (1) Angajatorii care încadrează în muncă persoane care îndeplinesc condiţiile pentru acordarea măsurilor de stimulare prevăzute la art. 80, 84.3 şi 85 din lege pot beneficia pentru persoanele respective, opţional, numai de una dintre măsurile de stimulare prevăzute la art. 80, 84.3 sau 85.
Hmmm, de asta am sugerat si io sa se studieze in intregime sectiunea 3 din legea nr. 76/2002, ar fi fost prea mult de postat aici, si altminteri, angajatorul poate opta pentru optiunea care il coafeaza cel mai bine. :)
Asa-i, o vizita la AJOFM e foarte (poate cea mai) indicata. Procedurile sunt destul de complicate (in sensul ca sunt de completat o serie de formulare tipizate specifice), dar e destul de usor de accesat sumele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare somer peste 45 de ani SALVIA SALVIA ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma pentru a angaja someri peste 45 de ani? la cat timp de la infiintarea firmei se poate face acest lucru? mai ... (vezi toată discuția)
Angajare somer cu varsta peste 45 ani nargyss nargyss Buna seara, as dori sa stiu: 1) care sunt facilitatile de care beneficiaza un angajator , daca angajaza somer cu varsta peste 45 ani 2) ce trebuie sa mai ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajare someri/absolventi EmiB EmiB Buna ziua, daca ma poate ajuta cineva cu o nelamurire. Mai exista facilitati pentru angajatori in momentul in care angajeaza someri, absolevnti ori persoane ... (vezi toată discuția)