avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Mi s a terminat contractul de inchiriere la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Mi s a terminat contractul de inchiriere la garsoniera, ...

Buna ziua! Mi s a terminat contractul de inchiriere la garsoniera, urmand sa eliberez. Am avut o canapea extensibila pe care am folosit o drept pat iar un urma extinderii acesteia in mod repetat, o portiune de material s a deteriorat fiind mereu tras. Eu am lasat la dispozitia proprietarilor garantia ca sa si acopere costurile insa ei ma obliga la plata separat in plus. Parerea mea e insa ca nu i a scazut valoarea pe piata a canapelei din culpa mea, ci e doar degradare in urma uzurii ceea ce e cumva de asteptat. Intrebarea mea este: Au cum sa castige cazul in caz de jidecata si sa ma oblige la achizitionarea alteia? Daca pot, va atasez poze cu contractul
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2024
Matei Larisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:09, 18 August 2024
Buna ziua

Depinde de scrie in contract.

De obicei garantia solicitata de proprietar este mult prea mica pentru a putea acoperi toate posibilele daune.

Uzura normala a mobilierului este aceea care rezulta din folosirea lui corespunzatoare, in conditii normale, pe durata contractului de inchiriere. Uzura normala nu afecteaza functionalitatea sau aspectul mobilierului in mod semnificativ si nu necesită reparatii sau inlocuiri daca nu sunt considerate consumabile.

Da, pot castiga daca ei fac dovada ca v-au predat canapeaua in stare buna si dvs nu puteti face dovada ca uzura s-a datorat folosirii normale si/sau a calitatii slabe a materialului.

Depinde evident si de cat timp ati folosit acea canapea. Una e sa fi fost folosita 6 luni si alta e 6 ani...

De asemenea, era de datoria dvs sa informati proprietarul in momentul in care constatat acea dauna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs in garantie - mobilier ghineaoctavian ghineaoctavian Buna ziua Firma mea comercializeaza canapele printr-un magazin online. Acum am urmatorele situatii: 1. Am un client, care dupa un an si jumatate de ... (vezi toată discuția)
Chirias cortab cortab Buna ziua, Am o garsoniera care in ultimii 4 ani a fost inchiriata cu contract inregistrat la ANAF, impozit platit la zi. Problema este ca chiriasii au ... (vezi toată discuția)
Pot recupera garantia completa in instanta a unui imobil inchiriat si care a fost predat in conditiile initiale? WeaverBeaver WeaverBeaver Buna seara, Pe data de 29.04.2023 mi-a expirat contractul de inchiriere. Pe 28.04.2023 am semnat Procesul Verbal de Predare Primire cu fiica proprietarul ... (vezi toată discuția)