ma numesc calin si am fost prins cu masina fara permis acum ceva timp in urma aproximativ acum 2 ani jumate aveam varsta de 16 ani nu aam consumat alcol !! am fost purtat prin tribunale 2 ani jumate si acum de o luna de zile sa dat sentinta 1 an si 6 luni cu suspendare plus termen de incercare 2 ani !!!! intrebarea mea e : daca am scos cazieru si era curat inainte sa sa dea sentinta m-am inscris la scoala si mi-am depus actele pentru examen am fost programat pe data de 9 feb la examinare ,daca eu iau examenul teoretic si condusu mie mi se va elibera permisu de conducere??????????:sorry:??????? si daca nu cum as putea face sa imi potin permisul de conducere inainte de termenul dat de catre instanta !!
E trist ca desi sunteti la finalul unui proces penal soldat cu condamnare, va ganditi deja la o alta modalitate de a eluda legea.X-(
Carnetul de conducere nu il puteti obtine mai devreme de 1 an de la raminerea definitiva a hotararii si il veti avea numai dupa sustinerea examenului de conducere.
Altfel, veti avea alte dosare penale pentru conducere vehicule fara carnet, etc.....:(
buna ziua, am si eu o mare problema, cu zapada de pe la noi am incercat sa imi ajut socrul sa scoata masina din fata blocului.dupa 10 min de impins la ea, am hotarat sa ma urc eu la volan si sa scot masina, am reusit dar intre timp a mai trecut o alta pe langa noi si am agatat cu oglinda stanga a mea cealalta masina caruia i-am inchis oglinda, neprovocand pagube.A ramas stabilit sa ma sune proprietarul dar nu a facut`o, M-am trezit apoi cu o citatie acasa de la politie, am fost acolo si am dat declaratie despre accident, acum nu stiu daca imi fac dosar penal... cazier sau altele, stiu ca nu am voie sa fiu la volan fara permis, vreau sa stiu daca am vre`o sansa sa scap sau.... am uitat sa precizez ca sunt inscris de 6 luni la o scoala de soferi uramand ca in urmatoarele zile sa sustin examenul... acum asta a fost sa fie sper sa nu se ajunga mai rau.... Va multumesc
aveti dreptate partial.conditia de trecerea 1 an de la hot.jud.definitiva se ia in considerare doar la redobindirea permisului de conducere dar subiectul nostru nu a avut deloc p.c.
vi se va intocmi dosar penal pt sav.infr.prev.si ped. de art.86 alin 1 din OUG 195/02 rep iar faptul ca deja urmati cursurile scolii de soferi are importanta pt.sanctiunea finala:amenta ad.tiva