avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... rog si eu un raspuns,va rog mult
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

rog si eu un raspuns,va rog mult

Buna ziua,
Pana la data de 30 nov 2009 am fost in cic, pe data de 2.12.2009 am intrat in preaviz, 20 zile lucratoare.In carnetul de munca,incetarea activitatii a fost operata cu data de 31 decembrie 2009.
Eu locuiesc in provincie,societatea are sediul in Bucuresti.
Fac aceasta precizare datorita faptului ca :
am intrat in posesia carnetului de munca si a acelei adeverinte necesara la depunerea dosarului pt obtinerea somajului tocmai pe data de 1 februarie.
Eu am mers si am depus dosarul pt somaj in data de 3 feb.
Acolo mi s-a spus ca mi se acorda acest drept,somaj, incepand cu luna februarie si ca astfel am o luna lipsa activitate in carnetul de munca.
Precizez ,inca o data, ca nu este din vina mea absolut deloc,aceasta apartinand in exclusiviate angajatorului care a trimis actele cu foarte mare intarziere.
Intrebarea mea este urmatoare:
ce pot face sa nu mai am acea luna lipsa in carnetul de munca( mi s-a spus ca ma va afecta in viitor la pensie).?
Job-ul avut la ultimul angajator a fost de consilier vanzari,iar veniturile erau in functie de vanzari,destul de mari,numai ca in carnetul de munca era trecut acel sal min pe economie,salariu trecut si de ei in adeverinta.
Nu puteau trece veniturile reale?Doar retinerile erau trecute procentual la veniturile realizate in fluturasii primiti,ma refer la cei 6,5% pt CASS , 9,5% pt CASI .
Ma rog ,intreb fiindca chiar nu stiu.
Dar cea mai mare problema a mea este acea intrerupere pe cartea de munca si nu stiu cum o pot rezolva si chiar imi doresc sa o rezolv.
Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: mykidutza , utilizator 15:56, 8 Februarie 2010
Ce a facut angajatorul se cheama evaziune fiscala, trecand in carnetul de munca si pe adeverinta un salariu nereal fata de cel castigat! Astfel, a evitat sa plateasca impozite mai mari raportat la salariul real castigat. Puteti formula o actiune in instanta impotriva fostului angajator pentru a se constata ca la data de 31 decembrie 2009 s-a inchis cartea de munca cand a incetat cic!
Multumesc mult pt raspuns.
Puteti fi mai explicit.
Vreau sa precizez ca am mai fost in litigiu cu acest angajator.E o poveste foarte lunga.
Chiar am nevoie de un avocat care sa ma reprezinte in instanta,fiindca am avut enorm de mult de suferit.In urma deciziei Curtii de Apel,formulata in favoarea mea ei,dupa parerea mea ,nici nu mi-au achitat valoarea reala datorata mie.
E o practica 'la moda' ca sa ma exprim asa,astfel ca in cartea de munca sa fie trecut salariul minim pe economie,restul incasat de salariat sa fie trecut cu denumirea de comision,vanzari in cazul meu.Dar retinerile sunt calculate la valoarea sumei virate catre angajat.
Care ar fi pasii de urmat?
Multumesc mult anticipat pt sfaturi.
O actiune in pretentii!
Multumesc mult pt raspuns.
Nu inteleg prea mult in acest moment,dar o sa ma documentez,desi aici in provincie,unde locuiesc,nu am la ce specialist sa apelez,ramanand acceasi varianta,aplicata si la procesul anterior avut cu acest angajator,adica sa ma documentez muulte nopti .
alte pareri...mai explicite,indraznesc totusi sa solicit
tot respectul , D-LE TUDOR IOAN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata, este considerat perioada de cotizare in cim? roxi1379 roxi1379 Buna ziua, situatia in care ma aflu in momentul de fata este un pic mai dificila. Sunt si in prezent angajata la o fundatie care se ocupa cu redactarea unui ... (vezi toată discuția)
Pentru calculul pensiei anticipate ela_popa ela_popa Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti in demersul meu pentru colecatrea materialelor necesare depunerii la dosarul de pensie anticipata. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Intrebare fetico corina fetico corina Sotul meu a lucrat la o firma ca agent de vanzari,fiind vanzarile slabe ,nu mai a avut nevoie de el si i sa inchis cartea de munca cu o lege cu care poate sa ... (vezi toată discuția)