avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pentru calculul pensiei anticipate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pentru calculul pensiei anticipate

Buna ziua,
Va rog sa ma sprijiniti in demersul meu pentru colecatrea materialelor necesare depunerii la dosarul de pensie anticipata. Intrebarea mea este: daca veniturile lunare realizate pe statul de plata difera fata de cele trecute periodic in Carnetul de munca (la acordarea de treptelor/transelor de vechime, etc.) este necesar sa aduc adeverinte din care sa rezulte aceste venituri (de obicei mai mari,pt ca erau in functie de realizari) ?Intreb acest lucru deoarece am inteles ca din veniturile realizates-au facut retinerile pt CASS. Precizez ca e vorba de anii 1980-1990.
Va multumesc frumos. Cu stima EP
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 10 Septembrie 2013
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa solicitati, printr-o crerere scrisa, fiecarui fost loc de munca o adeverinta din care sa reiasa veniturile REALE cu sporuri, trepte, grupe de munca etc. Cererea va fi insotita de o copie de pe C.I si de pe cartea de munca. In situatia in care intreprinderea nu mai exista va trebui sa faceti demersuri la arhivele judetene si la ORC local pentru a afla unde sunt arhivele si sa solicitati acea adeverinta de acolo.
Absolut toate veniturile reale se iau in considerare. Nu uitati ca ani in sir s-a lucrat "in acord' veniturile diferind de la o luna la alta si fiind, de obicei, mai mari decat cele din cartea de munca.
Va va trebui si o adeverinta de la facultatea absolvita (daca ati absolvit una) din care sa reiasa faptul ca ati fost student la zi.
Veti depune si copie de pe Livretul militar pentru perioada in care ati fost militar.
av. Gabriel Klein Kiritescu
1. In perioada de care vorbiti nu se retinea din venitul salariatului contributia pentru pensie decat cea pentru pensie suplimentara (2% sau 4%).

2. Conform Legii 263/2010 si a Normelor de aplicare a ei sumele obtinute in acord global nu sunt luate in calculul punctului de pensie deoarece nu faceau parte din sumele luate in calculul pensiei conform Legii 3/1977.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 buna seara va rog sa imi spuneti de unde se poate obtine vechimea celor care au lucrat la CAP. acesta fiind necesara unei persoane pentru calculul pensiei ... (vezi toată discuția)
De unde iau adeverinte daca firma s-a desfiintat? flori54 flori54 Buna ziua! Va rog tare mult ajutati-ma sa gasesc o solutie la problema mea. Sotul meu a lucrat la mai multe intreprinderi inainte de anul 2000, unele dintre ... (vezi toată discuția)
Toate acte exeplu livret militar,carnet de munca etc a ars in ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Toate acte exeplu livret militar,carnet de munca etc a ars in incendi acuma 10 ani. OMUL RESPECTIV ESTE OM FARA ADAPOST. ACUMA VENIT TIMPUL SA MERGA LA PENSIE ... (vezi toată discuția)