avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De unde iau adeverinte daca firma s-a desfiintat?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De unde iau adeverinte daca firma s-a desfiintat?

Buna ziua!
Va rog tare mult ajutati-ma sa gasesc o solutie la problema mea.
Sotul meu a lucrat la mai multe intreprinderi inainte de anul 2000, unele dintre ele au disparut, disparand cu ele si arhiva si tot.
Acum vrea sa-si intocmeasca dosarul de pensie si ar avea nevoie de adeverinte cu salarizarea si sporurile aferente.De unde ar putea sa scoata aceste adeverinte in cazul disparutelor?
Fara acestea, pensia are mult de suferit?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: flori54 , utilizator 17:36, 1 August 2013
Solutia este diferita in functie de modalitate de desfiintare a societatilor. Daca sunt societati lichidate atunci arhiva este pastrata la lichidatorii care s-au ocutatde societatile respective. Arhivele pot sa fie predate la Arhiva Nationala sau chiar la Casele de pensii.
Buna ziua,
Sunt doua institutii care va pot ajuta:
1. Oficiul registrului comertului din judetul unde era firma unde adresati o cerere pentru a va preciza unde se afla arhiva;
2. Arhivele nationale locale, alta institutie unde pot fi aceste arhive.
Una din aceste institutii va poate indruma unde gasiti arhivele si unde puteti solicita adeverintele necesare.
La cerere va trebui sa anexati copie de pe actul de identitate si copie de pe Cartea de munca.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut carte munca dar am o copie a ei tydor tydor Mi se poate reface o carte de munca prezentand o copie a ei ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Dovada autenticitate act silvia99 silvia99 buna ziua! in cazul unei adeverinte de vechime necesara la dosarul de pensii, adeverinta originala dar scrisa cu pix negru, unde (in timisoara ) i se poate ... (vezi toată discuția)
Vechime adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 buna seara va rog sa imi spuneti de unde se poate obtine vechimea celor care au lucrat la CAP. acesta fiind necesara unei persoane pentru calculul pensiei ... (vezi toată discuția)