avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare creante firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare creante firma in insolventa

Buna ziua.
Revin cu o problema legata de firma unde am lucrat pana acum o saptamana cand mi-am depus demisia fara preaviz(prin nerespectarea contractului de catre angajator).
De 2 luni trimit notificari scrise catre angajator pt recuperarea salariului restant.Am depus o plangere la ITM(de la care imi va veni raspunsul cam in 2 sapt) si am vrut sa dau in judecata firma pana am aflat ca de fapt este in insolventa si ca este preluata de un lichidator.Am luat legatura cu acesta si mi s-a spus sa depun o declaratie de creante la tribunal.
Intrebarea este :Avand in vedere intarzierea destul de mare a salariului si numeroaselor penalitati adunate din aceasta cauza pot pune in declaratia de creante dobanda pt cele 3 luni restante sau daune morale?
Imi cer scuze daca pare puerila intrebarea dar este o situatie urata din care vreau sa scap cat mai repede.
Multumesc anticipat pt rabdare.
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 18:17, 7 Februarie 2010
Dvs puteti solicita dobanda sau daune....dar in situatia in care va aflati, adica ca este deschisa procedura insolventei ar fi bine daca ati primi si salariul
Oricum, trebuie sa stiti ca in astfel de situatii salariile se platesc cu prioritate , inaintea altor creditori.
Dvs,puteti sa va inscrieti in tabelul creditorilor, intr-un anumit termen, cu un drept de creanta, in sensul prevazut de legea 85/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera salariile restante? elena09 elena09 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez pentru a-mi rezolva urmatoarea problema: Lucrez la o firma aflata in stare de insolventa, dar nu s-a dat ... (vezi toată discuția)