avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce faci daca nu esti de acord cu raspunsul la o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce faci daca nu esti de acord cu raspunsul la o petitie?

Buna seara,
Ce se poate face daca, in urma transmiterii unei petitii din cauza comportamentului deviant si hartuitor al unui vecin (care s-a lasat inclusiv cu taierea, de catre respectivul, a plasei de intimitate montate pe gardul comun - pentru ca obsedatul a fost deranjat ca nu isi mai putea continua supravegherea zilnica a vecinei, justificandu-si gestul cum ca sufera de claustrofobie - in gradina, sub cerul liber!) catre un post de politie locala si a primirii raspunsului, petentul nu este de acord cu masurile luate de catre institutia respectiva, considerandu-le prea blande (un avertisment)?
Va multumesc anticipat.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proces civil sau formularea unei plangeri penale pentru distrugere etcetc.Analizati impreuna cu un av ce variante legale aveți..
acest răspuns util
Facaeti gardul la dvs in curte ca sa nu trebuiasca acordul vecinului.
constriti cu acte ca sa nu aiba motiv de reclamatie.
Ajutati financiar la montarea unui sistem de supraveghere
Exista gard, nu puteti solicita participarea vecinului pt costruirea gardului.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Nu inteleg, insa, partea cu construirea gardului pe proprietatea victimei. Daca v-ati referit la ideea ca ea sa renunte la o parte din proprietatea ei, a-si restrange proprietatea si a nu mai ridica gardul unde ar trebui, la hotarul dintre proprietati...nu cred ca este o idee buna.
Apoi, referitor la ideea ca individul nu este obligat sa suporte jumatate din costurile aferente unui noi gard...M repet: nici la acel gard nu a contribuit cu nimic. Deci cum sa suporte victima costurile integrale a doua garduri?
Ce inseamna "construit cu acte"? Cine construieste garduri prin acea parte a tarii nu da nicio chitanta. Gardul (cel existent) a fost montat dupa ce au fost efectuate masuratori, a fost montat unde trebuie, mama victimei nu a incalcat proprietatea individului (sau a oricarui alt vecin). Individul oricum ameninta prin sat si acum, dupa ce a fost amendat, ca va da in judecata victima. Si nu de o eventuala chemare in instanta pe o bazaconie se teme prietena mea (deoarece stie ca sunt in legalitate), ci vrea gard de beton pentru intimitate si protectie fata de acel bolnav.
Camere au fost instalate deja. Dar nu o incalzeste cu nimic faptul ca vor exista filmari cum ala taie iar plasa sau mai rau, ii sare gardul.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
Simona_Elisa1984, utilizator
acest răspuns util
Prin acte ma refeream sa construiți cu autorizație de construcție daca trebuie.
Ma gandeam ca în locul ei, pot renunța la 10 cm de pământ pe toată lungimea gardului ca să am liniște.
Daca vrea pe hotar, ii trebuie acordul individului, ceea ce nu va obține.
Daca vreti sa obtineti și bani de gard va trebuie și documente pt materiale și manopera.
Părerea mea e ca nu veți obține daca gardul actual e bun.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru tăierea plasei, plângere penală pentru distrugere. Pentru eventuala pătrundere pe proprietate, plângere penală pentru pătrundere prin efracție/escaladare și violare de domiciliu. Și cum astea depind de pixul unui procuror, proces civil pentru răspundere civilă delictuală.

Să continue și cu sesizările la poliția locală. A doua oară nu ii vor putea da tot avertisment.

De luat în considerare și ordinul de protecție.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
Alexandru Surcel, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprejmuire prietenulomului prietenulomului Un vecin a imprejmuit suprafata lui de curte , cu in gard de plasa . Deasupra gardului , a montat niste suporti pe care a asezat sirma ghimpata . Acesti ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Buna seara vecinul meu are un pom acesta este fragar care se ... Badila radu Badila radu Buna seara vecinul meu are un pom acesta este fragar care se întinde până pe casa mea unde am montate și panouri fotovoltaice , acesta îmi dă voi să îl ... (vezi toată discuția)