Buna seara vecinul meu are un pom acesta este fragar care se întinde până pe casa mea unde am montate și panouri fotovoltaice , acesta îmi dă voi să îl tai dar ca și contribuție financiară nu dorește să cotizeze cu nimic , încă o probleme prin crengile pomului trec firele de curent și de internet . Cei de la Electrica au zis să fac solicitare pentru oprirea de curent când se va face toaletarea pomului ei doar o să trimită o echipă pentru a supraveghea toaletarea pomului . Ce soluție ar fi pe cale juridică , nu mi se pare corect ca eu să plătesc tăierea pomului de pe proprietatea vecinului deși sunt dispus să cotizez și eu la plata însă el dorește ca eu să plătesc tot . De 2 ani zice ca tot face sesizare la Electrica pentru tăierea pomului .
Art. 613: Distanţa minimă pentru arbori
(1)În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.
(2)În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.
Deci vecinul este cel care va trebui sa suporte costul integral, nu dvs.