avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara vecinul meu are un pom acesta este fragar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara vecinul meu are un pom acesta este fragar care se ...

Buna seara vecinul meu are un pom acesta este fragar care se întinde până pe casa mea unde am montate și panouri fotovoltaice , acesta îmi dă voi să îl tai dar ca și contribuție financiară nu dorește să cotizeze cu nimic , încă o probleme prin crengile pomului trec firele de curent și de internet . Cei de la Electrica au zis să fac solicitare pentru oprirea de curent când se va face toaletarea pomului ei doar o să trimită o echipă pentru a supraveghea toaletarea pomului . Ce soluție ar fi pe cale juridică , nu mi se pare corect ca eu să plătesc tăierea pomului de pe proprietatea vecinului deși sunt dispus să cotizez și eu la plata însă el dorește ca eu să plătesc tot . De 2 ani zice ca tot face sesizare la Electrica pentru tăierea pomului .
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 07:38, 5 Septembrie 2024
Buna ziua

Din Codul Civil

Art. 613: Distanţa minimă pentru arbori
(1)În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.
(2)În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.

Deci vecinul este cel care va trebui sa suporte costul integral, nu dvs.
Soluția e să vă judecați. Dvs nu-l puteți obliga să respecte legea, iar poliția nu se implică fiindcă ține de Codul Civil
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinătăți Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Un pom fructifer,măr ,păr, la ce distanță de răzor (gard ) spune legea ,că trebuie plantat? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Plantare pomi la o distanta foarte mica de zidul despartitor al casei mmus mmus Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot proceda, carei institutii ma pot adresa, in cazul in care vecinul meu incalca prevederile art. 613 din Codul Civil, ... (vezi toată discuția)