avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Custodie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Custodie

Buna ziua! Am 15 ani impliniti si as dori ca bunicii mei sa aiba custodie asupra mea si al fratelui meu (13 ani, face 14 in noiembrie). Mama mea are acuma custodie asupra noastra (tatal meu traieste in alta tara si a renuntat la drepturi) dar ea nu este capabila sa aiba grija de noi (bea, nu are un job stabil). Eu si fratele meu stam la bunici de foarte mult timp (10+ ani) si acestia ne intretin. Cum as putea proceda? Si fratele meu vrea ca bunicii nostrii sa aiba custodie asupra noastra, adaug si ca bunica cu bunicul meu nu au o relatia buna cu mama mea.
Cel mai recent răspuns: chadcis , utilizator 11:15, 26 August 2024
Salut baieti
Daca oricum locuiti cu bunicii de mult timp, nu as vedea rostul unui proces pt stabilirea domiciliului.
Cu custodia e mai complicat.
Daca mama va face necazuri, ar trebui sa vorbeasca bunicii cu Protectia copilului.
Daca e vorba doar de alocatia voastra si bunicii se descurca fara cei aprox 600 de lei, eu zic sa o lasati asa.
Dar, oricum cred ca cei mai in masura sa stabileasca ce se va intampla cu voi sunt bunicii care va cresc.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nora mosteneste socrul? mihar0valy mihar0valy Buna ziua, poate ma puteti ajuta in urmatorul caz. Bunicul meu din partea mamei a decedat in 1992. Bunica, sotia lui, a decedat in 2007. Bunicii aveau impreuna ... (vezi toată discuția)
Custodie copil, tutore decedat mirellac mirellac Fratele meu in concubinaj cu o doamna 8 ani, relatie din care a rezultat o fetita -9 ani.Acum 2 ani ea pleaca de acasa (fara copil) ,fetita refuza sa mearga la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune bunici - reprezentarea unuia din copii (decedat si el) prin mostenitori carmenbucur carmenbucur Va prezint urmatorul caz: urmeaza sa se dezbata succesiunea dupa bunicii mei (casa + pamant) in favoarea unuia dintre fratii mamei. Bunicii au avut 4 copii , ... (vezi toată discuția)