Buna ziua,sint a.n. din pitesi,in urma cu 5 luni am fost victima unui atac,in urma caruia am fost operat(splenectomie).Dupa 5 luni,anchetatorii au recoltat saliva de la unul din presupusii faptasi pt. stabilirea ADN(acesta a lasat in fuga lui o pereche de slapi la mine in apt.)poate fi prea tirziu pentru proba ADN?Daca nu,eu vreau sa o platesc pt ca nu sint fonduri,am facut o adresa scrisa de avocatul meu,dar cum sa grabesc procedura?In ce calitate sa merg la IML?Si cu ce documente,pt.a nu face mai multe drumuri,tot ce s a intrprins pina acum a fost la cererea mea ,anchetatorul din diferite motive,este prea lent,ma face sa cred ca freaca dosarul intentionat.VA MULTUMESC!
Situatia inexistentei fondurilor necesare probelor suplimentare,respectiv expertizelor este reala si dureaza de mult timp.Daca aveti garantia autorului ,detineti bonitatea materiala necesarta acoperirii c/v expertiza,pentru urgentarea cercetarii si solutionare este de prefaerat sa achitati.
Daca se confirma suspiciunea asupra autorului,puteti solicita instantei ca prin hotarare sa dispuna obligarea acestuia la plata cheltuieli ocazionate de proces,
inclusiv c/v expertiza.
Procedura legala nu puteti sa o grabiti,necesita un timp faptic ,care include analizarea aspectelor ,dispunerea eventualelor probe suplimentare,etape intreprinse de catre un numar infim de persoane care detin in responsabilitae un bagaj enorm de cauze in diferite stadii de cercetare.
Realizati ca anchetatorul ,dispune masurile in sarcina altei persoane autorizate sa efectueze proba,care la randul ei ,dispune in cazul dvs la IML documentatia legala de efectuare proba ADN.
Autoritatea mentionata de catre dvs ,la randul sau,este restanta in efectuarea multor probe de ani buni,necesare cercetarii si dispunerii solutiei in multe cauze, datorita inexistentei fondurilor necesare inclusiv substantelor chimice fara de care nu se pot efectua cercetarile.
Situatia mentionata de catre dvs ,recte lendoarea cercetarii datorata fondurilor insuficiente,este o situatie repetat denuntata de catre petenti,confirmata inclusiv de catre conducerea Ministerului Public
Multumesc!Cum pot plati?Anchetatorul mi a spus ca cei de la IML analizeaza si in functie de nr. de solutii folosite eu platesc si ei trimit analiza probei.Cum pot verifica daca a trimis aceea proba,cum pot cere trimiterea dosarului la un procuror pt. ca exsta si martori?Sint din Pitesti pot ajunge usor la INML,dar cu ce documentatie?Acolo poate pot plati o taxa de urgenta,sau ceva de genul asta?..Intre timp primesc amenintari pe care le am sesizat,anchetatorul a ramas insesibil..multumesc inca o data.