avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... CF; Intabulare; recuperare tva 5%; executorii; ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

CF; Intabulare; recuperare tva 5%; executorii; recuperare banca.

Buna Ziua, In anul 2007 am contractat un apartament in curs de executie pe care am platit integral la vremea respectiva cu cota de 19%. Termenul de finalizare era anul trecut, am semnat nota de predare receptie. Mai pot recupera diferenta de tva referitor la OUG 200/2008. Mentionez ca apartamentul se incadreaza cerintelor acestei hotarari. CF necesar pentru intabulare pe numele meu nu a iesit inca.
Mai nou a aparut o alta problema unul dintre locatari mi-a zis ca saptamana viitoare vin recuperatorii de la banca la firma constructoare respectiva. Cum pot sa ma asigur ca nu includ si apartamentul cumparat de mine. Am antecontract de vanzare cumparare de la notariat din anul 2007 si dovada platii integrale a apartamentului prin transferului bancar.
Cel mai recent răspuns: szaliatti , utilizator 17:20, 7 Februarie 2010
buna ziua!
sunteti persoana juridica, de vb de recuperare de TVa?
cu privire la executarea silita a imobilului, la momentul semnarii antecontractului de vanzare cumparare ati solicitat si un extras de informare din Cf-ul imobilului?
ce aparea la sarcini?
Sunt persoana fizica... scuze poate ca am scris gresit... la vremea platii cota de tva era de 19% iar dupa un an s-a introdus legea referitoare la cota de tva de 5%. Dar la intorducerea legii apartamentul era deja platit integral.
dvs aveti un pret la care se adauga tva.
dar asta e o "mica" problema.
de ce nu ati finalizat vanzare pana la acest moment?
Dupa cum stiu finalizarea vanzarii se poate face numai cand vor iesi CF-urile individuale pe apartamente. Pretul care figureaza in antecontract include TVA-ul de 19%, dupa cum am citit pe forumuri normal s-ar putea cere re-emiterea facturii cu valoare minus si refacerea facturii cu cota de 5% la TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate aplicare tva la 5% la locuinte dana_burca dana_burca Avand in vedere reducerea TVA la 5% la locuinte, se da urmatoarea situatie: urmeaza sa achizionez un imobil care se incadreaza in prevederile legale, ... (vezi toată discuția)
Avans tva 19%, tva apartament 5% laura.n01 laura.n01 Buna ziua! Am următoarea situație: în 2020 am făcut antecontract cu dezvoltatorul pentru un apartament in valoare de 122.000€, fără TVA. Avansul ... (vezi toată discuția)
Problema cu tva 5% xpcalin xpcalin Am cumparat un apartament in 10.11.2008, am platit aproape integral suma ( mai am de platit 500 euro pana in 15-01-2009), am semnat un antecontract pt ca ... (vezi toată discuția)