avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am o intrebare despre ridicarea gardului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am o intrebare despre ridicarea gardului de delimitare ...

Buna seara. Am o intrebare despre ridicarea gardului de delimitare a proprietatii intre vecini. Este vorba despre doua proprietati, de fapt 2 terenuri care inainte de dezmembrare alcatuiau o singura parcela, pe fiecare dintre terenuri fiind construita cate o casa. Casele sunt vechi, construite de cel putin 50 de ani. Distanta dintre case este in jur de 3 metrii, iar granita dupa dezmembrare a fost amplasata la jumatatea distantei dintre cele doua case (adica 1.5m). Fiecare casa are un cate un geam care da inspre granita. As vrea sa stiu daca se poate ridica un gard de 2m intre cele doua case, avand in vedere ca nu se respecta limita de 2m intre gard si geam. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2024
dutzus89, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:06, 27 August 2024
Buna ziua

Da, se poate, insa in conditiile trecute in autorizatia de constructie (materiale, forma, inaltime etc...)

Tineti cont ca gardul dintre proprietati este considerat proprietate comuna in lipsa altor dispozitii.

Art 561 Cod Civil
Orice proprietar poate să îşi îngrădească proprietatea, suportând, în condiţiile legii, cheltuielile ocazionate

Art 662 Cod Civil
(2)În lipsa unor dispoziţii legale, a regulilor de urbanism sau a obiceiului locului, înălţimea zidului comun se stabileşte de părţi, dar fără a depăşi 2 metri, socotindu-se şi coama zidului.

Art 662 Cod Civil
(1)Oricare dintre vecini îi poate obliga pe proprietarii fondurilor învecinate să contribuie la construirea unei despărţituri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gardul Augustin1 Augustin1 Daca vecinul vrea sa faca gardul, cu materiale scumpe si eu nu sunt de acord, si insista ca ma baga sa platesc un gard pe care il vrea el, cum sa procedez? Va ... (vezi toată discuția)
Executie gard lim de proprietate radubogdan radubogdan As dori sa stiu ce prevederi exista in codul civil privind executia unui gard pe limita de proprietate intre proprietati ,daca este intr-adevar necesar un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! detin un teren fara constructie pe el. unul dintre ... Nicolek Nicolek Buna ziua! Detin un teren fara constructie pe el. unul dintre vecini vrea sa puna gard de beton. Sunt obligata sa platesc jumatate de gard? Specific ca terenul ... (vezi toată discuția)