avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PV de punere in posesie PARTIALA ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PV de punere in posesie PARTIALA ?

PV de punere in posesie PARTIALA ?

Buna ziua,
Este, sau a fost, posibila emiterea unui proces verbal de punere in posesie PARTIALA - pentru o suprafata de teren - pe numele unui singur mostenitor, cand existau OPT mostenitori ?
Cererea initiala,pe Legea 18/1991 a fost facuta cu indicarea celor opt mostenitori.
Adeverinta ce a urmat cererii, contine pe cei opt mostenitori.
....AICI - a intervenit acest PV de punere in posesie PARTIALA , emis pe numele unuia dintre mostenitori, dar pentru intreaga suprafata de teren. Imediat, in baza acestui PV s-a intocmit un Antecontract prin care toata suprafata de teren a fost promisa unui cumparator (consilier al primariei).
Am cerut primariei o copie dupa acest PV si am un raspuns prin care mi se comunica faptul ca acest PV nu se afla in arhiva primariei. Nimeni nu cunoaste date despre acest PV.
Ulterior, s-a emis TP avand ca mostenitori pe toti cei opt - pentru aceeasi suprafata .

Acum,asa-zisul cumparator (mostenitotul sau) a deschis actiune prin care cere pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de proprietate pentru suprafata totala inscrisa in antecontract (avand la baza acel PV de punere in posesie PARTIALA - dar care nu a fost deloc partiala,ci suprafata a fost inscrisa in totalitate).

Este legal acest demers ?
Unde se mentioneaza in lege,ca se poate emite un Proces Verbal de punere in posesie PARTIALA ?
Practic, suprafata totala a fost acaparata de acel consilier al primariei, pe baza unui PV dubios.

Eu, sunt unul dintre mostenitorii unuia dintre cei opt mostenitori inscrisi in TP.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2024
Gelu222, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu probleme Gelu222 Gelu222 Contact vanzare cumparare Buna ziua Pe legea 18/2991, s-a emis un Proces verbal de punere in posesie pe numele bunicii mele, pentru un teren de 6000 ... (vezi toată discuția)
Acte...la notar,pe vorbe ! gigelas gigelas Buna seara, As vrea sa stiu,daca este posibil ca un notar sa incheie un contract de vanzare cumparare pentru un teren ce se vinde si care provine ... (vezi toată discuția)
Cum impartim un teren lipsa? abby abby Printr-o tranzactie (hotarare de expedient) pronuntata intr-un partaj succesoral,celor 2 mostenitori li se acorda cate 3.000mp/intravilan din cei 6000mp ... (vezi toată discuția)