avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare-cumparare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare-cumparare teren agricol

am cumparat de la mama mea o suprafata de 712 m.p.teren intravilan ,iar ulterior sa constatat ca nu corespunde parcela si vecinii. intrebarea este daca se poate anula acest contract si de ce acte avem nevoie,mentionez ca suntem de acord ambele parti (vanzator-cumparator ) pentru anularea contractului.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:56, 7 Februarie 2010
Ati mai dat o data acest mesaj???!

Succes!
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
Nu se poate anula deoarece nu se poate merge pe eroare de fapt cu privire la lotul pe care trebuia sa-l cumparati.Ambele parti aveati obligatia sa va asigurati ca acela este exact terenul care facea obiectul vanzarii-cumpararii, respectiv, lotul trebuia identificat prin cadastru si intabulare.
Faceti o alta vanzare, care implica bineinteles, alte taxe.
a dat anuntul fratele meu..deci eu sunt cumparatorul iar fratele meu detine terenul acela cu care sa gresit.si nu stim cum sa solutionam problema? trebuie sa vand terenul inapoi lui mama? sau se poate rezolva cu o anulare sau nu stiu ce mod.
nu reusesc sa inteleg ceva: mama dvs avea in proprietate mai multe parcele de 712 mp?
daca doriti puteti face la notar o conventie de rezolutiune a vanzarii.
taxele sunt idem ca la vanzare.
Cel mai simplu ar fi sa se vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula un contract de vanzare- cumparare teren agricol ,daca da cum?! gigi48 gigi48 am cumparat terenul de la mama crezand ca este gradina mea ,iar ulterior sa constatat ca nu corespunde parcela si vecini ,drept pentru care solicitam anularea ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune sau nulitate danamihaela danamihaela In anul 2008 am cumparat doua parcele de teren,numite in continuare P2 si P4 Parcelele proveneau dintr-un lot mai mare si au fost dezmembrate la cererea ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu proprietate ioanabozgan ioanabozgan Bunici decedati;Mostenitori pe titlul de proprietate:mama si matusa; Pe baza unei adeverinte de punere in posesie de la primarie,matusa vinde un bucata teren ... (vezi toată discuția)