avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si imobl
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si imobl

Am urmatoarea speta:
Avem contract de intretinere pentru un fiu si o fiica (1/2 fiecare), cu rezerva dreptului de uzfruct viager pentru mama lor si transmiterea dreptului de proprietate la incheierea contractului. In familie au fost 9 copii, intre timp 5 au decedat, printre care si fiul care detinea o cota de 1/2. Succesiunea nu a fost dezbatuta, intrucat fiecare fiu decedat are cate 2-3 copii, raspanditi in lume. Am urmatoarele intrebari: 1. Ce se va intampla daca la dezbaterea succesiunii se vor prezenta doar o parte dintre nepoti? 2. Pe jumatatea fiicei, aceasta a renovat casa, a construit anexe, se pot intabula fara dezbaterea succesiunii? 3. Se poate solicita in instanta numirea unui curator pentru indeplinirea procedurii de citare a defunctului pentru intabularea anexelor? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Bunica a mințit la notar că mama nu a avut copii și a făcut contract de întreținere cu un alt nepot. pot ataca certificatul de moștenitor sau trebuie să atac contractul de întreținere? 1bogdan 1bogdan Buna ziua, as dorii sa intreb si eu despre un contract de mostenitor care cred eu ca a fost obtinut ilegal la notar prin succesiune de catre bunica ... (vezi toată discuția)
Testament - intrebari gabicluj gabicluj Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru executarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament, toate ... (vezi toată discuția)
Pe numele cui se întocmește documentația cadastrală? Alexandreevici Alexandreevici Pe numele cui se întocmește documentația cadastrală? O bunică, văduvă, fără copii a decedat și a lăsat un testament la două persoane ... (vezi toată discuția)