avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Spitalizare de urgenta in alta tara - Solicit ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Spitalizare de urgenta in alta tara - Solicit compensatie! Buna ...

Spitalizare de urgenta in alta tara - Doresc compensatie

Buna ziua!
In urma cu un an, am suferit o problema medicala aflandu-ma intr-o tara UE. A fost o urgenta total neprevazuta, am ajuns cu ambulanta la spital si am fost internata 5 zile. In acel moment eram intre joburi si nu avea nicio forma de asigurare medicala, eu neavand vreodata probleme de sanatate sau vreun risc.

Am paltit factura catre spital, apoi am inceput sa intreb despre o eventuala compensatie. Din ce stiu, legea in RO presupune 3 zile de spitalizare gratuita in cazul urgentelor. Asadar, deduc ca as avea dreptul la despagubirea primelor 3 zile. La urma umei, neasiguratii tot beneficiaza de servicii de urgenta.

Casa de Santate de la Bucuresti (unde am fost inscrisa anterior) mi-a spus sa depun dosarul cu dovezile la Casa de Sanatate din Iasi, unde sunt inscrisa in prezent.
Cei din Iasi, insa, imi spun ca nu se poate... ca nefiind asigurata nu aveam vreun drept... ca si cum nu ar exista legea care garanteaza cele 3 zile de tratament!

Din documente reiese foarte clar ca am fost spitalizata de urgenta si ca mi s-au facut o serie de investigatii.

Va rog, am nevoie de un sfat - cum sa procedez in acest caz. Nu mi se pare normal sa platesc eu toata suma, fiind intr-un stat UE si avand dreptul la servicii de urgenta.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Spitalizare de urgenta bebibebo bebibebo Buna ziua. Am fost internat la urgenta, luni 3.10.2011, la Spitalul Universitar. In urma investigatiilor realizate in acea noapte a reiesit ca trebuie sa fiu ... (vezi toată discuția)
Compensare medicamente diabetic neasigurat Dorina P. Dorina P. Sunt fara asigurare ( ramas fara serviciu ) diabetic tip 2 si medicul refuza sa imi dea reteta pt medicamente compensate . Este legal ? daca nu , cum pot ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! As dori sa stiu cum trebuie sa procedeze o persoana care nu are asigurare de sanatate (locuieste la tara si nu are nici un fel de ... (vezi toată discuția)