avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... venituri din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

venituri din arenda

in 2008 am arendat teren unei societati comerciale,
acea societate in 2009 mi-a platit in lei 25% din contravaloarea arendei din 2008.
in prezent este reziliat contractul de arendare pentru nerespectarea obligatiilor de plata a arendei.

cum sa procedez sa platesc impozit pe cei 25% din arenda primiti in 2009 si ce procent se aplica?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 21:40, 7 Februarie 2010
Spre exemplu, impozitul datorat se calculeaza astfel:
din venitul brut obtinut, de respectiv 30000 lei se scad cheltuielile forfetare, reprezentand 25%, iar diferentei se aplica cota unica de 16%. Impozitul pe care contribuabilul va trebui sa il achite la Fisc este asadar de 3600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit din arenda ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se calculeaza impozitul pe un venit din arenda , in situatia in care venitul este in bani, suma fixa aplicata ... (vezi toată discuția)
Se scade din impozitul platit la "fisc" asigurarea imobilului ( spatiu comercial) cosminani cosminani Sunt persoana fizica si am cumparat un spatiu comercial recent ,am reusit sa-l dau in chirie pe 2ani, cu 300 lei lunar (primele doua luni gratis pentru ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)