avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua!Tatal meu a decedat acum 2 ani si mama a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua!Tatal meu a decedat acum 2 ani si mama a optat pentru ...

Buna ziua!Tatal meu a decedat acum 2 ani si mama a optat pentru pensia ei..nu cea de urmas.Intrebarea mea este daca se poate recalcula pensia tatalui meu dupa noile legi..??pentru a vedea daca este mai convenabil sa opteze pentru pensia de urmas...mama are sub 1500 lei pensie...multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cami1313 , utilizator 08:18, 4 Septembrie 2024
Da , poate , daca este in pensie la limita de varsta sau de invaliditate . Depune o cerere pentru obtinerea pensiei de urmas la Casa de Pensii , in care va specifica faptul ca este pensionara si opteaza pentru cea mai avantajoasa dintre pensia proprie si cea de urmas . In urma acestei cereri , Casa va calcula punctajul de pensie care i s-ar fi cuvenit tatalui , din care mama - daca e singurul urmas care o solicita - va avea jumatate .
Da.
Se poate opta pentru pensia de urmas, aceasta fiind calculata la ceea ce i s-ar fi cuvenit astazi sustinatorului.
Multumesc pentru raspuns!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pt sotul supravietuitor se indexeaza? Anca Veturia Coca Anca Veturia Coca Buna ziua, Am apelat la dumneavoastra pentru ca la Oficiul de Pensii este imposibil. Mama mea a optat pentru pensia de urmas in 2004 dupa moartea tatalui ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor 72NYK 72NYK Buna ziua, In cazul in care unul dintre parintii mei, respectiv tatal a decedat, mama mea are dreptul la pensie de urmas. Mentionez ca tatal meu avea o pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas alecsandru.andrei.constantin alecsandru.andrei.constantin Am câteva nelămuriri legate de pensia de urmaș acordată soțului supraviețuitor. Am beneficiat de pensie de urmaș ca unic fiu al tatălui decedat ... (vezi toată discuția)